Військовий експерт пояснив, чому Росія далі обстрілює Зміїний

Російські окупанти в паніці тікали з острова Зміїного. А тепер змушені обстрілювати його, щоб виправити власні "косяки". Про це "24 каналу" розповів військовий експерт Михайло Жирохов. За його словами, нещодавній ворожий обстріл Зміїного фосфорними бомбами - яскраве свідчення того, що окупанти в паніці тікали з острова, передають Патріоти України.

Навіщо росіяни стріляли по Зміїному

За словами пана Жирохова, очевидно, що вони намагалися знищити власні комплекси, які досі перебували на Зміїному. Так вони не потраплять до рук українських захисників або західних партнерів.

Там могла бути секретна апаратура чи блоки, які ті намагаються знищити. Все для того, щоб воно не потрапило до ЗСУ або наших західних партнерів, – наголошує військовий експерт.

До прикладу, навіть точне влучання у зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" не гарантує, що машина повністю вигорить. Може бути пошкоджена лише кабіна або частина системи. Саме тому росіяни додатково обстріляли острів, щоб повністю все знищити.

Це свідчить про те, що окупанти в паніці тікали з острова, адже не змогли евакуювати власну техніку. Тому й тепер змушені додатково її бомбити.

Михайло Жирохов наголосив, що тепер ризики висадки повітряного чи морського десанту на Одещину значно знизилися. Адже загарбники не мають достатнього прикриття, щоб провести таку операцію.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...