Вікторія Нуланд іде у відставку. Блінкен пояснив, що відбувається

Заступник держсекретаря з політичних справ США 62-річна Вікторія Нуланд йде у відставку. Ветеранша зовнішньої політики США вирішила завершити 35-річну кар'єру та залишить свою посаду найближчими тижнями. Голова американського зовнішньополітичного відомства Ентоні Блінкен підтвердив відставку своєї заступниці. Про це Держсекретар США повідомив в заяві 5 лютого і наголосив, що рішення шановна пані ухвалила сама.

"Вікторія Нуланд дала мені знати, що планує найближчими тижнями залишити посаду заступника держсекретаря з політичних питань", – йдеться в заяві.

Блінкен зазначив, що вони разом із президентом США Джо Байденом попросили заступника міністра з питань управління Джона Басса тимчасово виконувати обов'язки Нуланд.

Блінкен подякував Вікторії Нуланд за її роботу в Держдепі.

"Саме лідерство Вікторії в Україні дипломати та дослідники зовнішньої політики вивчатимуть ще довгі роки. Її зусилля були незамінні для протистояння повномасштабному вторгненню Путіна в Україну, для формування глобальної коаліції, щоб гарантувати його стратегічну невдачу, і для допомоги Україні у досягненні того дня, коли вона зможе твердо стати на ноги – демократично, економічно та у військовому відношенні", – відзначив Блінкен.

В Росії вже прокоментували заяву Ентоні Блінкена про відставку його заступниці. "На болотах" заявили, що Нуланд вирішила подати у відставку нібито "через провал антиросійського курсу".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...