"Влада в руках Єрмака": Конгресвумен Спартц опублікувала нове звернення до Байдена - вимагає створити спецкомісію

Конгресвумен українського походження Вікторія Спартц адресувала президенту США Джо Байдену новий лист, у якому висловила занепокоєння зосередженням влади в руках голови Офісу Президента України Андрія Єрмака. Відповідний документ опубліковано на офіційному порталі члена Палати представників, передають Патріоти України.

У своєму зверненні Вікторія Спартц закликала Джо Байдена звернути увагу на останні події в Україні, а також ситуацію навколо голови ОП Андрія Єрмака. За словами конгресвумен, вона розчарована відсутністю чіткої стратегії Білого дому щодо контролю за процесами в Києві, зокрема у сфері логістики надання летального озброєння.

У листі Спартц прокоментувала "затягування" конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та накопичення влади в руках керівника ОП Андрія Єрмака.

Проведення конкурсу на посаду голови САП

За словами конгресвумен, після тиску Київ відновив конкурс на нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, хоча сама процедура, як стверджує Спартц, протягом двох років затягувалася заступником голови ОП Олегом Татаровим.

"Хоча цей процес ще не завершений і вимагає додаткових дій з боку генерального прокурора. Київ також нещодавно зняв з посади Генерального прокурора Ірину Венедіктову. Схоже, що Єрмак може спробувати призначити безпартійного прокурора через парламентську більшість Зеленського, що фактично може саботувати роботу пана Клименка. Вашій адміністрації необхідно уважно стежити за цими питаннями, а також забезпечити підзвітність та прозорість Конгресу: ніщо не повинно перешкоджати вашій адміністрації опублікувати інформацію про те, які агенції та посадові особи в них відповідають за виділені кошти, та перерахувати всі організації, які отримують ці кошти", — наголосила Спартц у своєму листі до Байдена.

Зосередження влади в руках Андрія Єрмака

Як зазначає Спартц, останнім часом українська влада почала проводити перестановки на топпосадах, аргументуючи їх можливою наявністю зв'язків із РФ серед деяких чиновників. У цьому контексті конгресвумен ставить два питання — чому керівництво України раніше не займалося "кадровими чистками" і чи відбудеться централізація влади в руках Андрія Єрмака.

"Судова та прокурорська системи в Україні все ще потребують серйозної реформи і контролюються ОП. Відсутністю системи стримувань та противаг зловживали попередні адміністрації, і, схоже, використовується Єрмаком шляхом залякування та погроз. Ще одним прикладом зловживання владою є нещодавнє видання секретних указів про позбавлення українського громадянства без належного судового розгляду", — продовжила Спартц і звинуватила керівника ОП у наклепі.

Ще однією проблемою конгресвумен назвала призначення Дениса Шарапова заступником міністра оборони України. За її словами, таке рішення Кабміну викликало стурбованість у ліцензованого оборонного підрядника США через наявність бізнесових зв'язків чиновника з Андрієм Єрмаком.

"Відомо, що Денис Шарапов є діловим партнером Андрія Єрмака, Бориса Єрмака (батька Андрія, який пішов у відставку з ФСБ Росії) та російського громадянина Рахаміма Емануїлова, який раніше мав зв'язки з Іраном та Афганістаном, а зараз — з Володимиром Путіним", — додала Спартц і висловила сподівання, що адміністрація Джо Байдена уважно стежитиме за подальшими подіями в Україні.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...