Влучніше збивати російські "пташки": У зоні ООС було проведено масштабні маневри ППО з вогневими пусками

В навчаннях взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ.

В зоні проведення Операції об’єднаних сил 13 квітня ц.р. було проведені масштабні навчання засобів протиповітряної оборони з вогневими пусками. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр ООС.

В навчаннях взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ — від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси «Бук-М1», «Оса-АКМ», «Стріла-10», 2С6 «Тунгуска», ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.

На окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони.

Відомості про засоби повітряного нападу здобувала та надавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні й комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 та Р-18 «Малахіт».

В ході навчань підрозділи Об’єднаних сил відпрацювали питання виявлення, супроводження, знищення повітряних цілей, здійснення маневру у нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок.


Також відбулись практичні пуски ракет та ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.


Джерело: Defense Express

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...