ВМС США озброюються новими потужними "Томагавками". У першу чергу кораблі, що вирушають на патрулювання Чорного моря

Наступного тижня військово-морські сили США отримають від компанії Raytheon першу замовлену крилату ракету Tomahawk Block V, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defence News.

"Томагавки" у модифікації Block V можуть уражати кораблі противника на відстані до 1600 кілометрів. Їх попередники мали обмеження у 1200 кілометрів

Такі ракети в першу чергу отримуватимуть ті кораблі американського флоту, що вирушають на патрулювання в акваторію Чорного моря для стримування Чорноморського флоту РФ. І також – ті кораблі, що вирушають в Тихоокеанський регіон для стримування військово-морських сил КНР.

Допускається опція, що новітня версія "Томагавка" також увійде в номенклатуру озброєння американських багатоцільових атомних субмарин.

Cвої ракети DF-26 Китай націлює в першу чергу проти авіаносних ударних груп флоту США

Такий показник, як дальність польоту, у випадку з Tomahawk Block V особливо важливий для американських ВМС для операцій в Тихому океані – КНР уже має ракети DF-26, максимальна дальність польоту яких складає дещо менше 5000 кілометрів, та DF-21 із дальністю польоту більше 2500 кілометрів.

Зазначимо - що ж відносно акваторії Чорного моря, то із крилатими ракетами Tomahawk Block V американські ВМС матимуть рішучу перевагу проти Чорноморського флоту РФ:
  • дальність стрільби ракети протикорабельної ракети Х-35У складає лише 260 кілометрів,
  • дальність протикорабельної ракети П-800 "Оникс" із складу комплексу "Бастион" - лише 600 кілометрів,
  • максимальна дальність польоту П-700 – "головного калібру" ракетного крейсера "Москва" - 625 кілометрів,
  • заявлена дальність стрільби комплексу "Калибр" по надводним цілям – до 375 кілометрів.
Як заявило Міноборони РФ, у 2020 році Чорноморський флот в окупованому Криму в рамках бойової підготовки провів 30 пусків ракет, зокрема - "Калибр"

Зазначається, що строк служби модернізованих ракет Tomahawk Block V складе 15 років. І таким чином, "Томагавки" залишатимуться в строю, поки американські ВМС не отримають власну гіперзвукову зброю.

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...