"Вогневий мішок для окупантів": У ЗСУ вперше озвучили подробиці успішної операції на Харківщині

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, як Збройні сили України зробили пастку для окупантів у Харківській області, передають Патріоти України.

Як розповів Наєв, на Ізюмському напрямку була застосована 1 і 20 армія РФ, вони намагалися прорвати оборону ЗСУ, увійти в Донецьку область і захопити Слов'янськ, потім – оточити наші угруповання в Луганській і Донецькій областях.

"Було прийнято рішення утворити вогневий "мішок" на Ізюмському напрямку і до цього вогневого "карману" противник намагався просунутися, наступати батальйонами, ротами, а потім, в результаті нашого опору, він вже наступав склепіннями, відділеннями, групами піхоти, але його атаки так і не припинялися. Більше трьох місяців тривала ця оборона, противник під час проведення цієї наступальної операції втратив до 10 батальйонно-тактичних груп", — розповів Наєв.

Однак противники, зрозумівши, що він не може там пройти, почав перекидати сили з Харківського напрямку на інші напрямки.

Коли ворожі сили вперше перетнули водну перешкоду - річку Сіверський Донець, і з'явилися в Білогорівці, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поставив чітке завдання - вибити противника з Білогорівки.

"За годину мені доповіли, що міст – знищений. Протягом п'яти діб окупанти намагалися продовжити своє форсування. Протягом чотирьох діб окупанти намагалися встановити переправи - вони були знищені. Противник зрозумів, що він не може там втриматися і почав відходити. Загалом за ці п'ять діб таких активних дій було знищено близько 100 одиниць ворожої техніки. Стало зрозуміло, що вони вже за цим напрямком не підуть", - резюмував командувач Об'єднаними силами ЗСУ.

Ситуація надскладна: У Міноборони підтвердили, що піхотні групи окупантів зайшли до Вовчанська

середа, 15 травень 2024, 16:30

Російські піхотні групи зайшли до Вовчанська Харківської області. Окупанти намагаються закріпитися у північній частині міста, бої тривають. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону...

Піднявся дим: Росія вдарила по інфраструктурі Дніпра - є загиблі та поранені

середа, 15 травень 2024, 16:28

15 травня російські військові атакували інфраструктуру Дніпра, внаслідок чого дві людини загинули. . Пряма мова: "Пошкоджено інфраструктуру. Попередньо, двоє загиблих. Є поранені, їх кількість, стан та інші обставини уточнюються". Деталі: У повітряному...