"Вони досягли прогресу, але...": Британська розвідка повідомила, скільки техніки втратила РФ під час штурму Авдіївки

Російські сили поступово відрізають місто Авдіївка на Донеччині, яке вони прагнуть захопити з жовтня, але зазнали суттєвих втрат. Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Британії, передають Патріоти України.

Британська розвідка зазначає, що на Авдіївці наразі зосереджені основні зусилля російського наступу. «Росія докладає цілеспрямованих зусиль для захоплення міста з жовтня 2023 року і досягла поступового, стійкого прогресу у відрізанні міста, а Збройні сили України посилюють свої позиції у відповідь», – йдеться в огляді.

За оцінками, які наводить розвідка британського Міноборони, за час кампанії із захоплення Авдіївки РФ втратила щонайменше «400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки, а також, ймовірно, тисячі осіб особового складу».

Також розвідка звертає увагу на наступальні дії росіян на захід від Бахмута, метою яких, найімовірніше, є захоплення міста Часів Яр. Водночас РФ не змогла просунутися далі Бахмута з моменту його захоплення у травні 2023 року.

Виписали квитки на концерт Кобзона: Прикордонники масовано атакували піхоту РФ біля Соледару (відео)

середа, 8 травень 2024, 14:39

Прикордонники нищать окупантів на Соледарському напрямку. Зокрема, вдалось нанести комбінований удар по піхоті РФ на цій ділянці. Так, прикордонники-аеророзвідники бригади "Помста" виявили переміщення піхоти на Соледарському напрямку. "За наданими коор...

У Москві буде істерика: Пашинян заявив, що Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів

середа, 8 травень 2024, 14:22

Вірменія заблокує трансляцію російських телеканалів, якщо Москва проігнорує вимоги Єревана. Роспропаганді потрібно проявити "повагу до Вірменії та її інтересів". Чергове попередження РФ на пресконференції 7 травня зробив вірменський прем'єр-міністр Нік...