Ворог використав близько 20 ракет: Гуменюк розповіла про особливість удару по Одесі

Ворог використав близько 20 ракет: Гуменюк розповіла про особливість удару по Одесі

Російські окупанти, атакувавши Одесу в ніч проти 23 липня, використали близько 20 ракет різних типів. У тому числі й балістику. Про це під час телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передають Патріоти України.

"Ми спостерігали активність і тактичної, і стратегічної авіації. Саме з застосуванням стратегічної авіації ворог випустив ракети Х-22, долучились і берегові ракетні комплекси типу "Бастіон", які випустили "Онікс" і "Іскандери", які били по Одеській області "Іскандерами" типу "К" і "М". Тобто цього разу ворог застосував і балістику", - розповіла вона.

Також, за словами Гуменюк, окупанти застосували ракети типу "Калібр" з підводного човна, який чергував на бойовому курсі, при чому, як зазначила спікер, "значну частину ракет вдалося знищити". За даними Гуменюк, окупанти використали близько двох десятків ракет п'яти видів різного базування.

Вона зазначила, що на жаль є влучання, вони прийшлись в портову інфраструктуру, "те, що і було пріоритетом ворога".

"Але враховуючи, наприклад, похибку ракет Х-22, зрозуміло, що під удар потрапили райони міста, які прилягають до порту. А також були влучання у більш віддалені райони, там де все ж-таки приватний сектор і абсолютно не спостерігається жодного військового об’єкту. Постраждали й багатоквартирні будинки", - перелічила вона.

Серед людей, як додала Гуменюк є втрати та поранені. "Охоронець приватного закладу (загинув, - ред.), одну жінку рятувальникам вдалося деблокувати, тому що завали були дуже потужними, вогнеборці вогонь дуже швидко ліквідували, хоча горіло одразу в декількох місцях міста. 19 людей за уточненими даними отримали поранення, звернулися по медичну допомогу, 14 людей були шпиталізовані, серед них 3 дітей. Всього дітей постраждало 4, тому що удари прийшлися на житлові будинки", - розповіла вона.

Нагадаємо, після того, як РФ вийшла з "зернової угоди", Одеса обстрілюється російськими військами майже щоночі. Зокрема, під час цієї атаки внаслідок масованого обстрілу пошкоджено Спасо-Преображенський собор.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...