Врахувати помилки Байдена: Гарріс може змінити підхід США до війни в Україні, - Politico

Можливе президентство Камали Гарріс у США може стати перезавантаженням для України на її користь. Про це йдеться в матеріалі Politico, зазначають Патріоти України.

Багато представників Демократичної партії заявили, що у політиці Байдена щодо України немає нічого принципово неправильного. Він залишається вірним підтримці України, водночас уникаючи прямого конфлікту із РФ. Проте вірність цій стратегії не гарантує успіху, пише видання.

Одним із наслідків такої тактики Байдена є те, що політика США щодо України дедалі частіше диктується з табору Дональда Трампа, а не самого Вашингтона. Підтримка Трампом республіканців, які виступали проти надання додаткової допомоги Україні, призвела до затягування голосування в Конгресі. Також зараз Трамп і його радники розповідають про те, як і коли має закінчитися війна.

Гендиректор Rasmussen Global Фабріс Потьє зазначив, що тепер, коли Гарріс висунули як кандидата на президентський пост, демократи повинні відновити свій контроль над американською політикою щодо України - яка, для досягнення успіху, повинна чітко дати зрозуміти, що ця війна буде доведена до сприятливого завершення лише за допомогою сили.

"Наприклад, Гарріс має продемонструвати свою готовність зняти застереження щодо використання зброї далекого радіусу дії, що постачається із Заходу, проти військових цілей у Росії, а також щодо розміщення в Україні інструкторів країн НАТО", - йдеться в матеріалі.

Також Гарріс повинна показати, що вона не дозволить Путіну встановлювати умови війни. Так, вона могла б запропонувати новий підхід, в рамках якого країни НАТО, які бажають зробити більше, могли б це здійснити. Як приклад, вона могла б заявити про підтримку США союзників, які збиватимуть російські ракети або БПЛА в безпосередній близькості від своєї території як акти самооборони.

"Новий план Камали Гарріс може вирішити одну з основних претензій республіканців — що європейські країни роблять недостатньо для підтримки України. Зняття найбільш суворих обмежень і демонстрація підтримки з боку США можуть спонукати європейських союзників, таких як Франція, Велика Британія, країни Північної Європи, Чехія, Румунія та Польща, вжити більш рішучих заходів у допомозі Україні", - пояснив Потьє.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...