Все таємне стає явним: Хто насправді віддав наказ про кривавий розгін Майдану 30 листопада 2013-го (відео)

За дивним збігом обставин, єдиним ЗМІ, чиї камери працювали в центрі столиці в ту ніч і фіксували початок «зачистки» - був телеканал Інтер, що належить Льовочкіну і Фірташу.

Журналісти прямо назвали Сергія Льовочкіна реальним «замовником» кривавої бійні на Майдані 30 листопада 2013 року. Про це заявив політичний оглядач Микита Варламов, коментуючи журналістське розслідування, що вийшло в ефірі «4 каналу», передають Патріоти України.

«Вся Україна пам'ятає страшну ніч семирічної давності. Це ніч розгону людей на Майдані. Криваві кадри жорстокого побиття сотень невинних людей і студентів тоді облетіли весь світ. І ось уже сім років ми чекаємо відповіді на питання: хто ж дав команду «зачистити» Майдан? Хто винен у масовому побоїщі в ніч на 30 листопада 2013 року в центрі столиці?
Все вказує на те, що людиною, яка дала команду «фас» - був тодішній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін. Днями на «4 каналі» вийшло розслідування, де прямо говориться про це. Багато людей в «зачистці» Майдану досі звинувачують екс-президента Віктора Януковича. Але люди, які були в той час досить до нього близькі, в один голос стверджують: для цього Янукович був занадто боязкий. Він, незважаючи на показну суворість, занадто боявся відповідної реакції, як від своїх же співгромадян, так і від міжнародної спільноти. Тому віддати настільки жорстоку команду екс-президент, просто, не міг.

Екс-нардеп від Партії Регіонів Тарас Чорновіл згадує, що у фатальний вечір після повернення з Вільнюса, де так і не відбулося підписання угоди про Асоціацію з ЄС, Янукович зустрічався з Льовочкіним, і той доповідав про заворушення на Майдані.

«Янукович, я знаю його, дуже боявся крові, він боягуз страшний, і сказати «зачистити Майдан» Янукович не міг за визначенням. «Очистити» Майдан, а ви розумієте, що для силовиків значить «зачистити» і «очистити». Очистити - це відтіснити, а зачистити - це зробити криваву різанину. Хтось повинен слово «очистити» поміняти на «зачистити», я не знаю, хто крім Льовочкіна, міг передавати ці дані», - каже Чорновіл.
Не виключено, стверджують журналісти, що Льовочкін спотворив команду Януковича абсолютно свідомо. І в цьому вони солідарні з авторами інших розслідувань, доповнюючи вже існуючі версії новими деталями. Ми ж пам'ятаємо, як в ЗМІ обговорювалася інформація про те, що Льовочкін на посаді глави АПУ міг спеціально спровокувати розгін Майдану в помсту за те, що саме група Льовочкіна-Фірташа влітку 2013 року була відсунута від контрабандних потоків на митниці, з якої вони годувалися довгий час. Погодьтеся, втрати сотень мільйонів, а то й мільярдів доларів - досить вагома причина для того, щоб дочекатися слушного моменту і завдати Януковичу удару у відповідь.
У публічній площині, нагадують коментатори з оточення екс-президента, таке протистояння виражалося і в протистоянні між Льовочкіним і секретарем РНБО Андрієм Клюєвим, яке досягло апогею напередодні Євромайдану. Все логічно - Клюєв з орбіти Януковича, Льовочкін - близький до Фірташа. Завдання Льовочкіна - послабити тих, хто був ближче всього до Януковича і підставити самого Гаранта. Тому Льовочкін дав команду «фас», і тут же написав заяву на звільнення, зумівши зробити «фінт вухами» і в останній момент «зістрибнути з палаючого поїзда». А Клюєв і Янукович, в яких полетіли всі звинувачення, за підсумком були змушені «розгрібати» те, що наворотив екс-глава Адміністрації, і незабаром покинули країну.
До речі, за дивним збігом обставин, єдиним ЗМІ, чиї камери працювали в центрі столиці в ту ніч і фіксували початок «зачистки» - був телеканал Інтер, що належить Льовочкіну і Фірташу. Збіг? Не думаю. І це теж може говорити про причетність Сергія Льовочкіна до організованої бійні на Майдані.
Що найцікавіше: Янукович теж впевнений в тому, що сказати «спасибі за підставу» і за те, що він зараз в Ростові, треба саме главі його Адміністрації. Адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявив: «Віктор Янукович, коли його допитували безпосередньо в Святошинському суді в якості свідка, дослівно він сказав, що «я підозрюю Льовочкіна, про це свідчить багато фактів».
Чому ж колишній президент Петро Порошенко, що зайшов на Банкову на крові тих, хто стояв на Євромайдані, прекрасно знаючи про роль Льовочкіна в побоїщі 30 листопада 2013 року, не вжив жодних кроків, щоб чиновник Януковича постав перед судом? Більш того: Льовочкін, на відміну від своїх «колег по цеху» з Партії Регіонів, дивним чином, не потрапив під жодні санкції, а знову став народним депутатом і повністю зберіг весь свій бізнес. Відповідь проста: Порошенко, відомий своїми амбіціями, «виправдав» Льовочкіна в обмін на підтримку його бізнес-партнера Фірташа на президентських виборах і Віталія Кличка на мера столиці. Саме для цього Порошенко, Льовочкін і Фірташ зустрічалися навесні 2014 року в Відні якраз перед президентськими виборами.
Його колишні соратники, в число яких входила екс-нардеп від Партії Регіонів Ганна Герман зізнаються: Сергій Льовочкін володіє дивовижною спритністю і умінням вчасно «робити ставки» на потрібних людей. Примудрившись прекрасно здружитися з минулою владою, Льовочкін швидко зорієнтувався, хто з нових «зелених зеленіше», і швидко «навів мости» у новій владі. А недавно ще більше зміцнив свої позиції на півдні країни, коли разом з Фірташем вони «злили» власного однопартійця Скорика на виборах в мери Одеси. Там Скорик мав всі шанси на перемогу, проте всюдисущі журналісти дізналися, що перед другим туром Льовочкін уклав взаємовигідну угоду з Офісом президента - в результаті Скорик залишився без підтримки з боку групи Льовочкіна, Одеса дісталася Трухановому, а Фірташ і Ко отримали в управління Одеський припортовий завод . Поставивши там свою людину - Миколу Парсентьєва - на посаду директора ОПЗ.
«Не знаю, скільки ще потрібно нашим правоохоронним органам доказів для того, щоб нарешті «притиснути» того, хто є реальним замовником побоїща в ніч на 30 листопада 2013 року. Адже навіть міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прямо заявляв: «Пану Льовочкіну місце в тюрмі, а не в парламенті. Тому що він автор розгону Майдану». Перефразовуючи слова нашого колишнього президента, хочеться запитати: «Яких ще доказів вам, б * ть, не вистачає?» - зазначив Варламов.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...