Все так передбачувано: У Жеваго назвали "поважну причину" неявки підозрюваного в ДБР

Костянтин Жеваго не зміг прибути до Державного бюро розслідувань за врученням підозри у розкраданні 2,5 млрд зі свого банку, у зв’язку з проходженням лікувальних заходів закордоном, що є поважною причиною, яка передбачена статтею 138 Кримінального процесуального кодексу. Про це повідомляє пресслужба Жеваго, зазначають Патріоти України.

"Костянтину Жеваго не був відомий процесуальний статус у кримінальному провадженні, з приводу якого він викликається до ДБР, не була надана інформація чи він є стороною чи іншим учасником даного кримінального провадження, ніколи не викликався, не надавав пояснення і не допитувався в ньому, навіть в якості свідка", – заявили у пресслужбі.

"Таким чином порушуються вимоги статей 135 та 137 Кримінального процесуального кодексу щодо порядку виклику в кримінальному провадженні та його змісту", – додали у олігараха.

На думку пресслужби, відбувається публічне розповсюдження "недостовірної інформації" щодо пана Жеваго.

"Такі дії не тільки порушують його права та законні інтереси як громадянина України, а й завдають прямих репутаційних і економічних збитків бізнесу, де Жеваго є акціонером і до якого він має відношення та, як наслідок, підривають міжнародний авторитет і економіку нашої держави, а також ставлять під загрозу подальшу реалізацію значних інвестиційних проектів в Україні", – повідомили в пресслужбі.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...