Все вирішать два фактори: Глава розвідки Естонії розповів, коли Росія може почати війну із Заходом

Російський диктатор Володимир Путін сумнівається в тому, що Москва на сьогодні готова до прямого зіткнення з НАТО. Таку думку висловив керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Роcін в інтерв'ю DW Conflict Zone, передають Патріоти України.

Роcін припустив, що Путін поважає НАТО, але необхідно преконатися, що ця повага збережеться найближчими роками. Водночас глава естонської розвідки вважає, що РФ може розв’язати глобальний збройний конфлікт, якщо Путін зрозуміє, що він «зможе вийти неушкодженим із подібної ситуації, що йому це зійде з рук».

За словами Роcіна, для визначення часу початку можливого потенційного воєнного конфлікту з Росією необхідно враховувати низку факторів. Перший з них — «чим закінчиться конфлікт в Україні».

«І від цього залежатиме подальший шлях Росії, яка є агресором у цьому випадку. Якщо після українсько-російської війни складеться ситуація, за якої Росія, припустімо, вийде з неї переможцем, дуже впевненою в собі державою, то всі розрахунки вона робитиме, виходячи з цієї нової ситуації», — запевнив Каупо Роcін.

Тому, наголосив глава естонської розвідки, Захід має бути зацікавлений у тому, щоб Росія вийшла з війни проти України ослабленою державою, владі якої треба буде розв’язувати внутрішні проблеми, з якими вона, імовірно, зіштовхнеться в разі поразки.

Роcін також висловив упевненість, що «Путін не переживе поразки Росії».

Другим визначальним фактором за словами глави розвідки Естонії є те, скільки часу знадобиться росіянам на відновлення або створення нових збройних сил.

Голова розвідувальної служби підкреслив, що необхідно мати на увазі, що збройні сили РФ сьогодні на кілька сотень тисяч солдатів більші, ніж до початку великомасштабного вторгнення в Україну. Крім того, Москва розширює виробництво боєприпасів і сучасної зброї, частина якої поки що не використовується у війні в Україні.

Однак, на думку Роcіна, протягом найближчих років Росія не зможе відновити сьогоднішній рівень втрат у живій силі та техніці.

Раніше Служба зовнішньої розвідки Естонії заявила, що Росія готується до військового протистояння з Заходом протягом наступного десятиріччя, однак її може стримати нарощування збройних сил у відповідь.

Відправили до пекла: В Енергодарі підірвали так званого начальника охорони окупованої ЗАЕС

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 11:30

Вранці 4 жовтня 2024 року в Енергодарі вибухнув автомобіль, у якому перебував воєнний злочинець і колаборант Андрій Короткий, причетний до репресій українців на окупованій Запорізькій атомній електростанції, передають Патріоти України з посиланням на Г...

"Ми не маємо можливості": Експерт припустив, чому окупанти активізувалися під Запоріжжям

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 10:57

Останнім часом російські окупанти активізувалися на Запорізькому напрямку і бої там стали більш інтенсивними. Це може бути пов'язано з тим, що ЗС РФ отримали додатковий ресурс. Деталями в ефірі "24 каналу" поділився військовий експерт, полковник ЗСУ та...