Встановлювали шпигунське програмне забезпечення: СБУ викрила в Києві айтішників, які працювали на "ДНР" (фото)

Служба безпеки України викрила в Києві ІТ-компанію, яка намагалася передати представникам терористичної організації "ДНР" інформацію з електронних систем прифронтової ОВА, передають Патріоти України.

Як повідомили в Службі безпеки України, співробітники СБУ запобігли передачі до РФ оборонної інформації, яка циркулює в одній із обласних військово-цивільних адміністрацій України. "Слідство встановило, що можливість витоку існувала через систему електронного документообігу. Так, київська ІТ-компанія, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надала право доступу до баз своїм колегам з тимчасово окупованої частини регіону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цими "колегами" виявились представники терористичної організації "ДНР", які діяли під виглядом працівників донецької "філії" компанії. Завдяки отриманому онлайн-доступу фігуранти планували регулярно надсилати інформації з ОВА.

В СБУ встановили, що найбільше ворога цікавили відомості про наслідки російських повітряних ударів по енергетичній інфраструктурі регіону. Також загарбники хотіли знати точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів. "Це допомогло б ворогу спланувати та здійснити повторні повітряні атаки на них", - відмітили в СБУ.

Під час обшуків в офісі ІТ-компанії та в помешканнях фігурантів у Києві було виявлено: комп’ютери та мобільні телефони із доказами підривної діяльності; печатки і документи, що вказують на ведення "спільного бізнесу" з донецькою "філією".

"Жоден не покараний ні при Залужному, ні при Сирському": Нардепка Безугла назвала деяких генералів "злочинцями"

неділя, 19 травень 2024, 20:40

Народна депутатка Мар'яна Безугла після повернення з фронту назвала деяких генералів "злочинцями" та звинуватила їх у наступі РФ на Харківщині та провалі оборони на Покровському напрямку. Про це нардепка написала у Facebook, передають Патріоти України....

У Фінляндії планують повертати додому російських мігрантів

неділя, 19 травень 2024, 20:16

У Фінляндії планують повертати додому російських мігрантів. Наступного тижня уряд країни запровадить закон, який дозволить прикордонникам блокувати шукачів притулку, які намагаються в'їхати з Росії. Про це з посиланням на заяву прем’єра пише Reuters, п...