Вторгнення Путіна досягло кульмінації близько 5 днів тому, але страждання українців ще не закінчилися, - генерал-майор армії США

Російська армія більше не має достатньої бойової сили, щоб продовжувати наступ в Україні. Але до припинення вогню або укладання перемир'я "страждень та руйнувань в Україні буде ще більше". Нинішній контрнаступ українських захисників може бути менш ефективним, ніж хотілося б громадянам країни. Це пов'язано з тим, що немає даних щодо втрат української армії, що ускладнює можливість об'єктивного аналізу ситуації на фронті. Про це заявив в інтерв'ю CNN колишній голова Командування спеціальних операцій США у Європі, генерал-майор армії США у відставці Майк Ріпасс, передають Патріоти України.

Він уточнив, що Росія досягла кульмінації воєнних дій на території України близько 5 днів тому. "На військовому жаргоні "кульмінація" означає, що у вас більше немає достатньої бойової сили, щоб продовжувати наступ. Думаю, українці це відчули і почали проводити локальні контратаки, особливо на північ і на захід від Києва. Нещодавно вони також розпочали контратаки на сході. Українці перейшли у контрнаступ, але обмежено. Вони взяли місто Ірпінь на захід від Києва та деякі інші міста, але висвітлення контратак у новинах, я думаю, перевершило реальні наслідки цих операцій на місцях", – заявив Ріпасс.

За його словами, проведення мирних переговорів зараз для Росії має значення лише як затягування часу, оскільки за весь період вторгнення Путін не досяг задовільних результатів, він не готовий зупинити війну без досягнення відчутних перемог. "На жаль, я думаю, що страждань та руйнувань в Україні буде набагато більше, перш ніж буде досягнуто припинення вогню чи мирної угоди", – зазначив американський військовий.

Ріпасс також наголосив, що найжахливішим сюрпризом у цій війні для нього стала готовність Росії все знищити в Україні, використати необмежену війну, хіба без ядерного вибуху. Необмежена жорстокість, яку Росія готова застосувати щодо України, мене здивувала з огляду на довоєнну російську риторику, що "ми брати", "ми один народ". Але мені також ясно, що Путін збирається знищити цивільне населення тому, що йому не потрібний будь-який потенційний рух опору в захоплених містах. Маріуполь, зокрема, може стати базою для опору у розпал спроб Росії забезпечити наземний міст із Донбасу до Криму", – заявив генерал-майор запасу.

Ріпасс упевнений, що первинною метою вторгнення Путіна було повалення українського уряду, створення сухопутного коридору з Криму до Росії через окупований Донбас, а також захоплення Луганської та Донецької областей. Іншими захопленими територіями планувалося торгуватися. "Захоплення Києва не було суттєвим для успіху Росії, це було бажання, а не необхідність. Сухопутний міст у Крим – є обов'язковою метою Росії", – наголосив військовий.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...