Вторгнення російських військ в Україну може відбутись на різдвяні свята, - ЗМІ

Плани Кремля прив'язані до спроб Китаю отримати контроль над Тайванем.

Росія може відкрито вдертися до України наприкінці грудня — на початку січня або наприкінці зими — на початку весни 2022 року. Про це повідомили у виданні з “Дзеркало тижня” з посиланням на свої джерела у Вашингтоні, зазначають Патріоти України.

Наприкінці грудня — на початку січня Україна і її західні партнери підуть на різдвяно-новорічні канікули, а наприкінці зими — на початку весни 2022 року Україна може опинитися в глибокій кризі, чинна влада втратить рештки підтримки населення, яке втомиться від коронавірусу й почне бунтувати.

Уже два тижні з-за океану чи не щодня приходять новини про «надзвичайне занепокоєння» Сполучених Штатів підозрілими діями російської армії поблизу українських кордонів, вперше оприлюднені солідними американськими ЗМІ, близькими до нинішньої адміністрації США.

Офіційному Києву знадобилося 10 днів, щоб визнати факт переміщення російських військ біля кордонів України, ймовірність наявності в Росії бажання і планів «просунутися далі» на українську територію і перестати все заперечувати.

За свідченням джерел видання, у Вашингтоні не виключають вторгнення Росії в Україну або наприкінці грудня – на початку січня (коли і Україна, і її західні партнери йдуть на різдвяно-новорічні канікули), або наприкінці зими – на початку весни 2022-го, коли, як розраховують у Кремлі, Україна буде в глибокій енергетичній, економічній та політичній кризі, а народ, що втомився від коронавірусу, почне бунтувати, і чинна влада втратить залишки підтримки.

Сполученим Штатам, стурбованим власними проблемами, головною з яких є Китай, за умови зростання напруженості у Південно-Східній Азії «гарячий» конфлікт у центрі Європи не потрібен.

За свідченням міністра закордонних справ України Павла Клімкіна (2014-2019 рр.), зараз на всіх основних міжнародних майданчиках активно обговорюється бажання Китаю отримати контроль над Тайванем. На його думку, якщо Пекіну це вдасться, то російський режим, швидше за все, намагатиметься розширити свій контроль над територією України.

А у разі «повторення 2014 року» – відкритого вторгнення РФ, Вашингтону доведеться не лише висловлювати «надзвичайну стурбованість», а й демонструвати підтримку своєму стратегічному партнерові Україні не словом, а ділом.

Загроза вторгнення Росії в Україну висока. На відміну від публічних коментарів української влади, американські партнери «вкрай стурбовані» «незвичним переміщенням» російських військ поблизу кордонів України та проводять термінові консультації зі своїми союзниками. Однак навіть формально оновлене минулого тижня стратегічне партнерство Києва і Вашингтона не дає відповіді на головне запитання.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...