"Вважаю за честь": Екс-прем'єр Фокін погодився увійти до складу мінської ТКГ та готовий їхати на окупований Донбас

Пропозиція увійти до складу ТКГ Фокін отримав від глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Вітольд Фокін. Фото: УНІАН.

Перший український прем'єр-міністр Вітольд Фокін вирішив брати участь в переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України. Про це Фокін розповів у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

За його словами, дане рішення далося дуже важко, в тому числі через неоднозначну реакцію на призначення в ТКГ Леоніда Кравчука. "Але я твердо вирішив погодитися, вважаю за честь у фіналі свого життя хоч чимось допомогти своїй Батьківщині. Для мене Батьківщина - це Україна і її Донбас, який я дійсно люблю. Він був, є і буде українським", - заявив Фокін.

Про своє рішення Фокін має намір проінформувати главу Офісу президента Андрія Єрмака в ході сьогоднішньої зустрічі. Саме Єрмак, за словами Фокіна, запропонував йому брати участь в роботі ТКГ. "Він запросив нас разом з Кравчуком тиждень тому. Тоді я відповів, що для початку повинен зустрітися з Леонідом Макаровичем сам на сам, з'ясувати позиції, узгодити точки зору. Тому що ТКГ - це не ристалище для дискусій. Там повинні бути люди, які прагнуть досягти миру, а не створювати додатковий політес. І після зустрічі віч-на-віч з Кравчуком я скажу, як ставлюся до цього запрошення. Така зустріч відбулася. І сьогодні я повідомлю про своє рішення", - зазначив він.

Фокін також розповів, що готовий разом з іншими політиками відвідати окупований Донбас для переговорів. "Я, як і Леонід Макарович, впевнений, що досягти миру можливо, коли ми подивимося один одному в очі. Треба їхати на Донбас і запрошувати людей сюди. Я особисто, якби мені таке запропонували, погодився б з групою фахівців і політиків поїхати на окуповану територію і поговорити з людьми, зрозуміти їхню позицію, спробувати знайти можливість піти їм назустріч, але, безумовно, без шкоди для інтересів і суверенітету України", - сказав екс-прем'єр.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...