Вибух на Кримському мосту значно не вплине на забезпечення окупантів, проте панічні настрої зросуть, - експерт

Внаслідок вибуху на Кримському мосту та його часткового руйнування Росія втратила не так багато, тому що за даними росіян, вони вже через добу відновили залізничне сполучення, тому можливість доставки озброєння і важкої техніки продовжується. Про це в ефірі "1+1" в рамках телемарафону розповів військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Що стосується використання автомобільного мосту, ми можемо говорити про певне зниження можливостей доставки до Криму і далі до лінії фронту озброєння, матеріальних засобів, пального, але треба розуміти, що російська логістика, в основному, базується на залізниці, таким чином можна говорити, що ми досягли тимчасового зменшення у поставках росіян десь близько на 15-20%, не більше. Але треба розуміти надзвичайно важливий моральний аспект цього удару, адже мешканці Криму одразу кинулися скупляти пальне, продовольчі товари. Тобто паніка і психологічний ефект від цієї події значно більші. І вони будуть призводити у подальшому до більшого ефекту", - зазначив він.

Як відбувся підрив

На думку Грабського ,скоріше за все, це був підрив автомобіля під час руху, водій фури не знав про вибух, тобто водія просто використали у цій ситуації.

Експерт також розповів, що підрив мосту вплине на північно-таврійське угруповання військ РФ, яке діє на лівому березі Дніпра у Херсонській та Запорізькій області. Також це стосується угруповання, яке все ще намагається утримати правобережний плацдарм Херсонщини і навколо Херсона. І по тим угрупованням, які перебувають у Криму.

"Не треба забувати, що там (у Криму - ред.) перебуває військово-морський флот Росії, який так само потребує підтримки і забезпечення", - резюмував Грабський.

Естонія першою в ЄС погодила використання заморожених активів РФ на відновлення України

середа, 15 травень 2024, 23:01

Парламент Естонії 15 травня проголосував за закон, який дозволить використовувати заморожені російські активи на користь України. Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна. . За його словами, ця ініціатива Естонії на крок наблиз...

Фіцо в критичному стані та комі. В уряді заявляють про політичний теракт

середа, 15 травень 2024, 22:02

У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо здійснили п’ять пострілів, він у критичному стані. Про це у середу, 15 травня, заявив міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай-Ешток, передає The Guardian. "Нападник зробив п’ять пострілів під час спроб...