Виділяють майже мільярд доларів: У ISW розповіли, як Кремль хоче пожвавити мобілізацію у Росії

Уряд країни-терориста Росії планує виділити 90 мільярдів рублів (948 млн доларів США) на одноразові виплати для укладання військового контракту в період з 2025 по 2027 рік. Це свідчить про те, що Кремль продовжуватиме покладатися на зусилля з мобілізації для задоволення потреб у живій силі для ведення війни проти України, передають Патріоти України.

Сьогодні новоспеченим окупантам в РФ пропонують одноразові виплати в розмірі 400 тис рублів (4200 доларів США) за підписання контракту з міноборони РФ. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

За прогнозами аналітиків, Кремль має намір набрати 225 тис. нових військовослужбовців на службу за контрактом у період із 2025 по 2027 рік. Для цього російська влада значно збільшила фінансові стимули, особливо одноразові виплати за підписання військових контрактів.

При цьому російська влада висловила стурбованість тим, що зусилля з набору нових окупантів дають менші результати. Проте значне збільшення фінансових стимулів останніми місяцями говорить про те, що існуючі зусилля щодо мобілізації були недостатніми для підтримки послідовного формування нових сил, на які російські військові покладаються для підтримки наступального темпу в Україні.

Аналітики ISW заявили, що існують середньострокові та довгострокові обмеження на те, скільки новобранців може генерувати російська кампанія з мобілізації. Експерти сумніваються, що збільшення фінансових стимулів суттєво вирішить ці обмеження.

Диктатор Володимир Путін Путін та російське військове командування, ймовірно, не бажають миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових операцій в Україні, оскільки вони розглядають збереження ініціативи на всьому театрі воєнних дій як стратегічну мету. При цьому залишається незрозумілим, чи відповість Путін ще одним раундом мобілізації, якщо зіткнеться з ще однією кризою, аналогічною або серйознішою, ніж криза, з якою Кремль зіткнувся восени 2022 року.

Проросійська пані пролетіла, як "фанера над Парижем": Румунія усунула від участі у виборах кандидатку, яка пропонувала анексувати частину України

неділя, 6 жовтень 2024, 19:15

У Румунії усунули від участі в президентських виборах, перший тур яких відбудеться 24 листопада, проросійську лідерку ультраправої партії S.O.S. Romania Діану Шошоаке. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. Румунський Конституційний суд...

Доленосний "Рамштайн": Члени НАТО можуть незабаром запропонувати Україні конкретні кроки щодо вступу в альянс, — WP

неділя, 6 жовтень 2024, 18:46

Після візиту Володимира Зеленського до США Україна перебуває в тривожному підвішеному стані, адже вона залежить від підтримки свого головного союзника, але немає впевненості в тому, як довго триватиме ця підтримка. Проте один із західних дипломатів зая...