Виявились місцевими: СБУ зловила агентів ФСБ, які наводили "Смерчі" та "Урагани" на Харків (фото)

Служба безпеки нейтралізувала агентурну мережу ФСБ у Харкові. Її учасники наводили російські реактивні системи залпового вогню "Смерч" та "Ураган" на місто, інформують Патріоти України.

Як повідомляє СБУ, до складу ворожої групи входило троє місцевих, які збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Передусім вони намагалися виявити напрямки перекидання підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі українських військ на східному фронті. Крім того, російські агенти шукали інформацію про маршрути руху та пункти тимчасового зберігання іноземного озброєння та боєприпасів української армії. Отримані дані ворожі поплічники надсилали через месенджер "Telegram".

"Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення масованих ракетних ударів по Харкову з використанням російських реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган", - повідомили в СБУ.

Правоохоронці затримали зловмисників під час виконання ними ворожих завдань. За даними слідства, вони були залучені до негласної співпраці кадровим співробітником ФСБ на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Зокрема, серед завербованих був колишній викладач місцевого військово-навчального закладу. "Під час обшуків у зловмисників виявлено мобільні телефони і комп’ютерну техніку з доказами листування з агресором… Їм повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", - йдеться у повідомленні.

Усіх трьох взято під варту без права внесення застави, їм загрожує довічне ув’язнення.


Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...