Вилучили ноутбуки та паспорт: У правозахисниці, до якої вселилися затримані в Мінську українці, провели обшук (відео)

Затримання українців пов'язано з тим, що Костянтин Реуцький зняв на телефон затримання перехожого силовиками.

Обшук у Тетяни Ревяко тривав півгодини. Фото: svaboda.org.

У Мінську пройшов обшук у правозахисниці Тетяни Ревяко, у якій зупинялися затримані українські волонтери та правозахисники Костянтин Реуцький і Євген Васильєв. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила член правління благодійної організації "Схід SOS", координатор Офісу по розробці гуманітарної політики України Олександра Дворецька, передають Патріоти України.

"У правозахисниці Тетяни Ревяко проходить обшук. Обшук пов'язаний із затриманням українських правозахисників Костянтина Реуцького і Євгенія Васильєва, в рамках справи за статтею 293 КК РБ. Вони зупинялися у Ревяко на час перебування в Мінську", - повідомила вона. За даними Дворецької, в результаті півгодинного обшуку, співробітники Слідчого Комітету по місту Мінську вилучили комп'ютер Реуцької, комп'ютер Тетяни і паспорт Васильєва.

На її думку, затримання українців пов'язано з тим, що Реуцький зняв на телефон затримання перехожого силовиками. У свою чергу в МЗС Білорусі причиною затримання називають роботу без акредитації. Однак Дворецька підкреслила, що Васильєв і Реуцький перебували в Білорусі на законних підставах, при перетині кордону до них не було питань у прикордонників. Місцезнаходження українців на даний момент невідомо.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...