Винищувачі F-16 можуть не допомогти Україні перемогти: Жданов назвав причини і насторожив заявою

Американські винищувачі F-16 могли б істотно вплинути на хід бойових дій в Україні, але за відсутності необхідного озброєння у сухопутних військ їхня поява зіграє роль тільки для оборонної стратегії. "Літаки без танків перемогти нам не допоможуть", - заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

На його думку, якщо найближчим часом на Заході не почнуть нарощувати темпи і обсяги військової допомоги Україні, то не виключено, що збережеться небезпечна тенденція втрати територій. Він упевнений, що дефіцит техніки у ЗСУ обумовлений не фізичною неспроможністю партнерів передати її, а відсутністю політичної волі.

"У США на складах стоять 4 тисячі танків Abrams. Що заважає президенту без всяких фінансувань і зміни законів дати розпорядження Про передачу їх Україні? Відповідні механізми існують", - заявив Жданов.

Труднощі з озброєнням виникають і у Росії. Як зазначив експерт, в РФ спостерігається стагнація військово-промислового комплексу, а в найближчі місяці фахівці очікують початок рецесії.

"Вони вже зараз відновлюють танки Т-55 і все йде до того, що ми побачимо на полі бою Т-34. Спостерігається тенденція до зниження якості, погіршення тактико-технічних характеристик техніки і озброєння", - сказав Жданов.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...