Вистава скінчилася: У Маріуполі почали виселяти мешканців ЖК "Невський", які вітали Путіна

Жителів збудованого російськими окупантами у зруйнованому Маріуполі житлового кварталу "Невський" почали виселяти з нещодавно виданих квартир у новобудовах. Дехто помешкання вже втратив, передають Патріоти України.

Саме маріупольці, які живуть у цьому ЖК, минулого тижня знімалися в пропагандистському ролику про візит до розбомбленого окупованого Маріуполя президента РФ Володимира Путіна, якого місцеві колаборанти вітали з "перемогою" та дякували за "шматочок раю". Про це повідомляє російське видання "Верстка".

Так, російські журналісти повідомили, що мешканцям збудованого окупантами в Маріуполі ЖК "Невський" почали погрожувати виселенням. У закритому чаті житлового комплексу маріупольці скаржаться один одному на проблеми з оформленням права власності на видані їм квартири.

"Відразу кілька людей повідомили про те, що не можуть отримати свідоцтва на право власності через перевірки "законності отримання" квартири, які проводить прокуратура. Про це в особистій бесіді "Верстці" також розповіли два мешканці комплексу. За словами Вікторії (ім'я змінено ), коли вона звернулася до МФЦ з питанням про отримання свідоцтва на право власності, їй сказали, що спочатку прокуратура має перевірити законність отримання житла.

Між собою жителі побудованих окупантами будинків обговорюють факти виселення, що вже відбулися. "Визволителі" викидають людей із виданих раніше квартир з цілої низки причин.

"Свідоцтво на право власності не видадуть, доки не проведуть перевірку про законність видачі квартири. І вже є випадки виселення, якщо раптом з'ясується, що є інше житло", – написала одна із мешканок ЖК у чаті.

Такі випадки підтверджують співрозмовники журналістів. При цьому, крім наявності права власності на інше житло, роблять це також через помилки комісії, яка перевіряла мешканців, а також виходячи з інших міркувань. Наприклад, одна з маріупольчанок розповіла "Верстці", що боїться втратити нову квартиру, оскільки має невелику частку у квартирі батьків.

"У будь-якому випадку це якийсь ідіотизм: спочатку потішити людей, дати їм купити меблі, обжитися, а потім відібрати житло", – скаржиться один із мешканців ЖК "Невський".

"Прийшли, звільнили від житла, від роботи, від рідних і тепер дали нам милість. Роздають житло, але воно не ваше…але ж ви забрали у нас приватизовану житлоплощу", — обурюється ще один житель Маріуполя.

І хоча в закритому чаті вони не тиражують брехню про "шматочок раю", який Росія принесла до Маріуполя разом з бомбами та артснарядами, багато хто переконаний, що вирішити проблему їм допоможе колективне звернення до Путіна, оскільки "в цьому випадку все швидко вирішується".

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...