Виступав на ТБ, організовував акції: СБУ затримала проросійського "журналіста", який працював на Кремль (фото)

В Україні Служба безпеки затримала проросійського "журналіста", який працював на Москву. Зокрема, він планував зібрати підписи за імпічмент чинного президента. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

За даними відомства, затриманим виявився громадянин України, позиціонував себе "журналістом", "лідером думок". Чоловік погодився на співпрацю з представниками Росії. Він поширював вигідні російській владі фейкові матеріали у ЗМІ та соцмережах, організовував сплановані акції з метою дестабілізації ситуації в країні та створення "вдалої інформаційної картинки" для Росії.

Інструкції отримував через інтернет. Гроші за таку роботу йому надсилали через заборонені електронні гаманці. Також він регулярно звітував перед своїми кураторами у спеціально створеному для цього телеграм-каналі.

"На початку його співпраці з кураторами він отримував вказівки нав’язувати прокремлівський погляд на події в Україні, маніпулювати суспільною думкою українців, насамперед напередодні важливих міжнародних зустрічей з країнами-партнерами. Зокрема, він неодноразово виступав в ефірах російських і українських телеканалів, які зараз перебувають під санкціями", - йдеться у повідомленні СБУ.

Також він регулярно виїжджав за кордон для особистих зустрічей зі своїми кураторами.

Останнім із завдань був збір підписів за імпічмент чинного президента - за грошову винагороду мав підробити близько мільйона підписів, нібито від імені українських громадян. Розпочато кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) ККУ, йому повідомили про підозру. Під час обшуків правоохоронці знайшли докази: засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та флеш-носії.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...