Визначено, хто замінить Луценка: Зеленський готовий внести до Ради подання на нового генпрокурора, сумнівів у результаті голосування немає, - ЗМІ

Президент визначився. Однак, як кажуть обізнані з ситуацією і характером Володимира Олександровича люди, може ще передумати. У гаранта є про запас одна "рокировка".

В кожному разі суперечливе за результатами генпрокурорство Луценка добігає кінцяПрезидент Володимир Зеленський незабаром планує внести до нової Верховної Ради проект постанови, у якій пропонується кандидатура нового генерального прокурора України замість діючого зараз Юрія Луценка, повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела, зазначають Патріоти України.

Як і очікувалося, це буде заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка – саме він став головним претендентом на цю посаду.
Втім, відзначає видання, все ще не виключається можливість того, що місце генерального прокурора займе нинішній в. о. голови Служби безпеки України Іван Баканов, а Рябошапка, у свою чергу, сяде у крісло Баканова.

Характерна риса нового президента сидіти "на двох стільцях", коливаючись до останньої миті,проявилась і у виборі кандидатури прем'єр-міністра. За словами самого Зеленського, йому подобається двоє, але все ще не впевнений на кому зупинитись. При цьому усвідомлює, що час вже сплив.

Як відомо, генеральний прокурор України призначається на посаду і звільняється президентом України за згодою Верховної Ради. Парламент може висловити недовіру генеральному прокурору, що має наслідком його відставку з посади.
З травня 2016 року цю посаду обіймає Юрій Луценко, котрий 6 серпня заявив, що подасть у відставку з посади, коли Верховна Рада 9-го скликання приступить до роботи.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...