Вже 14 місяців, як Тупицький не мав би бути головою КС, - політтехнолог Голобуцький

Олександр Тупицький. Фото: Українська правда.

"І до "новорічної" теми порожнього бюджету та припинення до нього зовнішніх надходжень, зокрема, і через конституційну кризу: теоретично ми могли уникнути цієї кризи ще "на підльоті". Скандальний Тупицький вже більше року не мав очолювати КС", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:
"14 травня 2019-го з посади голови (і судді) КС було звільнено з дуже дивними, хоча й пафосними обвинуваченнями Станіслава Шевчука. Якраз на місце Шевчука у вересні 2019-го прийшов Тупицький - і ось ми вже маємо конституційну кризу і ймовірну бюджетну кризу через визнання неконституційною статті про недостовірне декларування.
А попереду ж іще розгляд конституційності "антиколомойського закону" (про специфіку регулювання банківської діяльності), про конституційність закону про Фонд гарантування вкладів, про функціонування ВАСУ, незаконне збагачення, про земельну реформу... Це якщо опустити відкладений поки розгляд закону про мову, де рішення може спричинити суспільний вибух. Тупицький там навирішує.
При тому, повторю, вже 14 місяців, як Тупицький не мав би бути головою КС: бо 11 жовтня 2019 Шевченківський суд не побачив в квітневих словах і діях Шевчука заявлених "злочинів" та постановив відновити його на посаді голови КС. Ба більше: в грудні 2019-го 9 суддів КС з 16-х підтримали рішення про повернення Шевчука. Але Тупицького було вже не посунути.
Та й політичної волі бракувало для повернення Шевчука. Але тепер, після всіх "подвигів" Тупицького, плюс перспективи інших справ, політична воля мала би з'явитись. Потреба налагодити взаємини з МВФ і чимось перекрити бюджетні діри мала би переважити особисту образу. Але що з цим буде на практиці - побачимо".

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...