Вже зверталися до росіян: Туреччина готова допомогти евакуювати жителів Маріуполя морем

Анкара готова надати судна, щоб організувати евакуацію морем цивільних та поранених із блокадного Маріуполя. Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Анадолу".

За його словами, турецька сторона координує свої дії щодо цього питання з Україною та Росією. Зокрема, про свою ініціативу Анкара повідомила військовову аташе РФ у Туреччина, а також країна залишається на зв’язку по лінії військового аташе з українськими інстанціями.

Міністр розповів, що протягом останніх тижнів неодноразово спілкувався з українським та російським колегами — Олексієм Резніковим та Сергієм Шойгу. «Для запобігання подальшому кровопролиттю та відновленню стабільності, важливо негайно оголосити про припинення вогню», — наголосив Акар.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що домовляється з Туреччиною про допомогу з евакуацією з Маріуполя. Маріуполь знаходиться в облозі з 1 березня. У місті немає води, світла, тепла та зв’язку. Багато хто не може знайти своїх рідних, які залишилися у місті з моменту повномасштабного вторгнення Росії та блокади окупантами. Станом на 28 березня у Маріуполі загинули майже 5000 мешканців — загиблих, яких нема кому поховати, комунальні служби ховають у братських могилах.

Російські окупанти не пускають у Маріуполь гуманітарний вантаж і зривають українські гуманітарні коридори, при цьому примусово вивозячи жителів міста на територію Росії та в окуповані РФ райони Донбасу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...