"Их там не было": Росія спростувала затримання Румунією судна з танками

У Румунії та Сербії дуже обурені, а росіяни запевняють, ніби взагалі нічого не сталося.

У Міністерстві оборони РФ заявили, що не направляли судно з військовою технікою для перевезення по Дунаю в Сербію, про затримання якого заявила влада Румунії, передають Патріоти України.

«Всі заяви про подібні постачання і нібито затримання румунською стороною російського транспорту з бронетранспортерами — абсолютна брехня», — цитує Інтерфакс заяву російського військового відомства.

У Міноборони РФ наголосили, що постачання модернізованої техніки до Сербії було здійснено відповідно до умов контракту і в узгоджені терміни. Нагадаємо, що Румунія заявила, що заборонила транзит з Росії по Дунаю танків,призначених для збройних сил Сербії.

У МЗС Сербії висловили невдоволення діями Бухареста. На думку Сербії, Румунія порушила Дунайську навігаційну конвенцію. Серед заблокованого Румунією вантажу — 30 танків Т-72Б3 та 30 бронемашин БРДМ-2, які були доставлені на ремонт і модернізацію в Росію.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...