З архіву ПУ. ​"Без кумів": Навколо нового начальника Генштабу розгорається новий скандал через одіозного адмірала, котрого Хомчак просуває собі у заступники​

Сергій Гайдук

Новий начальник Генерального штабу Руслан Хомчак планує призначити своїм заступником віце-адмірала Сергія Гайдука, колишнього Командувача ВМС, який був звільнений з посади зі скандалом після вимоги волонтерів. Про це повідомило джерело InfoResist в Міноборони 28 травня 2019 року, зазначають Патріоти України.

Гайдука з Хомчаком пов’язують давні дружні стосунки. Віце-адмірал був командувачем ВМС з 7 березня 2014 року. 15 квітня 2016 року його зняв з посади п’ятий президент України Петро Порошенко.

Це сталося після масштабного протесту найбільших волонтерських організацій. Гайдука звинувачували у зриві реформування ВМС, яке пропонувало НАТО.

Також Гайдук “відзначився” тим, що його особистий спецназ охорони у п’яному стані намагався прорватися на територію військової частини в спробі втекти з місця ДТП. У результаті черговий частини був змушений відкрити вогонь.

Природно “особисті охоронці” Гайдука так і не понесли покарання і продовжили службу на флоті. Тоді “крайнім” зробили чергового по частині. Також Гайдук запам’ятався особовому складу переслідуваннями за критику на адресу Командування в соціальних мережах.

Також джерела на флоті розповідають, що віце-адмірал використовував службовий транспортний літак Ан-26 для польотів. У ньому були обладнані шкіряні крісла. Всього в ВМС два літаки Ан-26, але через те, що його переобладнав і постійно на ньому літав Гайдук, літак не використовувався військами за призначенням.

Готуються прибрати? Шойгу може потрапити під "удар" через "перезавантаження" влади в Кремлі, - FT

понеділок, 29 квітень 2024, 8:30

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу опинився під загрозою серйозного удару після арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, якого підозрюють в корупції. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Видання пише, що Шойгу досі вижи...

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали: