З архіву ПУ. "Мафія Юзіка". "Я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі": Нардепа-"кварталівця" звинуватили у корупційній змові з новим очільником поліції рідного міста

Опубліковано скандальний аудіозапис, як Юзік і «слуги народу» вирішували питання з поліцією

Вигнаний зі "Слуги народу" нардеп Антон Поляков опублікував запис розмови між депутатами його фракції і начальником поліції Кривого Рогу, передають Патріоти України 18 листопада. Аудіозапис Поляков оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

“Ну що друзі, ось мені і прислали фрагмент розмови “наших” доблесних Слуг Богдана з керівником місцевої поліції Кривого Рогу. Буду піднімати ці питання перед президентом і правоохоронними органами. Гадаю, потрібно розібратися в тому, хто взагалі їх уповноважив проводити такі “переговори”. Робимо ставки, як швидко їх виключать з фракції, якщо звичайно виключать”, – написав він.

На аудіозаписі чоловік представився нардепом Юрієм Корявченковим (актор “Юзик” з “Кварталу 95”, – ред.).

“Я хочу представити всіх, я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі і ми проводили вибори, перший тур і другий тур, парламентські. Це Юра Кисіль, він списочник, а я по 33 округу — це два райони, Центрально-міський і Металургійний. Володимир Захарченко, мажоритарник по 31 округу – це Північний район. Слава Медяник це Дніпропетровськ — це 27 округ. Він в Дніпропетровську, просто приїхав познайомитися і підтримати, напевно, і Володимира, і вас. Він в комітеті правоохоронних органів, Вова теж”, – заявил голос, схожий на нардепа Корявченкова.

Учасники розмови обговорюють, як встановлювати владу в регіоні. Зокрема, один з учасників розмови, голос якого схожий на Корявченкова, каже, що місто вже 10 років перебуває “під впливом однієї сили” – мера Юрія Вілкула та його соратників. За його словами, останні п’ять років “вклинився тут” Костянтин Усов, ексдепутат від БПП, нібито наближений до Юрія Луценка, через що йому “спускалося все з рук”.

Учасник розмови задає питання, як бути з ним, після чого хтось із присутніх радить: “Нехай тобі хтось пред’явить пред’яву. Нехай тобі пред’яву прокуратура скине, ДБР … Роби це по моїй команді. А ми підтримаємо …”.

Суть розмови зводиться до того, що “слуги народу” особисто контролюватимуть, які справи і як повинна вести поліція.

При цьому депутати неодноразово повторюють, що “їх дах тримає” особисто президент України, і тому наказують керівникам поліції тримати прямий зв’язок тільки з ними. Також в ході обговорення один з учасників підкреслює, що “ви в місті президента” і “у нас за спиною президент”.

“Ніхто нічого не скаже. Закрили цю шваль і все. Не потрібно нічого боятися …” – говорять учасники розмови.

Також відзначається і роль глави Державного бюро розслідувань Романа Труби.

“Якщо хтось із прокурорських буде заважати – ми будемо вносити ЄРД по ним”, – говорять учасники розмови.

Варто зазначити, що до цього про записи повідомляв Telegram-канал “Темний рицар”.

“На цьому записі, як стверджують відправники, відразу кілька депутатів “Слуги народу” проводять співбесіду з главою місцевої поліції Лукашовим та виставляють умови, ” не сумісні з депутатською діяльністю”, – зазначено в повідомленні.

За даними каналу, на запису нібито чути голоси Володимира Захарченка, Владлена Неклюдова, Юрія Кисіля, Олени Криворучкиної, В’ячеслава Медяника і Юрія Корявченкова. Аудіо записано в одному з закладів Кривого рогу.

У Telegram-каналі також повідомляється, що Поляков опублікував всього 5 хвилин спілкування депутатів “Слуги” з поліцейськими.

“У бесіді, окрім начальника поліції Кривого рогу, бере участь керівник ГУНП Дніпропетровської області Огурченко. Всього тривалість запису – більше 70 (!!!) хвилин”, – йдеться в повідомленні.

Сам Поляков очікує реакцію голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії та першого заступника фракції Олександра Корнієнка на аудіозапис.

“На п’ятничній фракції “Слуги народу“ Арахамія з Корнієнко дали слово, що в разі появи цього запису депутатів, які ведуть ці „переговори“ виключать з фракції. Я розумію, що ні у кого вже немає довіри до цих товаришів, але подивимося, як вони дотримають свого слова”, — написав Поляков.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...