З архіву ПУ. "Ми заступилися": Лавров визнав, що Росія вдерлася на Донбас (відео)

Глава МЗС РФ намагався виправдати захоплення Криму і частини сходу України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров випадково визнав, що Росія є стороною конфлікту на окупованому Донбасі. Обмовку він допустив під час зустрічі з вірменськими студентами. Цей момент показав у своєму відеоблозі на YouTube український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України 13 листопада 2019 року.

Зокрема Лавров заявив, що Росія насправді "заступилася за жителів Донбасу". Українець побачив у цій фразі пряме визнання вторгнення окупантів в регіон. "Ой, а тут якось зовсім незручно вийшло. Ви ж нам завжди розповідали, що у нас "внутрішній" український конфлікт. А виходить, що ви заступилися за права жителів Донбасу. Що? Тобто ви визнаєте, що приймаєте безпосередню участь у війні проти України?" – звернувся Цимбалюк до Лаврова.

Крім того, на своїй сторінці у Facebook він розгромив його за брехливі пропагандистські висловлювання, якими глава МЗС РФ намагався виправдати захоплення Криму і частини сходу України. "Кращий дипломат світу" розповідає молодим людям про те, що його співгромадяни "просто заступилися" за жителів Донбасу і Криму, тому що їм загрожувало "знищення". Це брехня! Роки йдуть, і росіяни придумують нові й нові виправдання вторгнення в Україну. Лавров розповідає про угоду 21 лютого 2014 року – про угоду між Януковичем і опозицією за посередництва глав МЗС Німеччини, Франції та Польщі. Але на медалі за повернення Криму вибита дата 20 лютого 2014 года!" – нагадав Цимбалюк.

Він підкреслив, що український експрезидент-утікач Віктор Янукович був ще у Києві, а Росія вже почала операцію із захоплення півострова. Більш того, навіть сам лідер Росії Володимир Путін розповідав про те, що дав наказ армії на проведення цієї операції.

"Він же розповідав про те, що Росія відправляє на Донбас людей вирішувати військові питання! Вирішувати військові питання – під час бойових дій – це означає вбивати! Росіяни постійно розповідають про загрозу для російськомовних винятково на окупованих територіях, але чому ж тоді російськомовні прекрасно себе почувають у Києві, Харкові, Одесі чи Львові? Просто хтось лукавить. В українській мові є гарне слово: бреше!" – підсумував журналіст, критикуючи цинічну позицію Лаврова.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...