З архіву ПУ. Обізвав Львів "колискою фашизму": Нардепи просять СБУ взятися за Киву (скріншот)

Одіозний політик був просто нездатний провести 9 травня без чергового скандалу.

Народні депутати, які входять до міжфракційного об'єднання "Львівщина", звернулися до Служби безпеки України та Генпрокуратури. У відкритій заяві нардепи вимагають дати правову оцінку заявам нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви, який назвав Львів колискою українського фашизму. Відповідне звернення, яке підписали 17 нардепів, опублікував народний депутат Євген Петруняк у Facebook, передають Патріоти України у травні 2020 року.

"Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива назвав Львівщину колискою українського нацизму. Тим самим Ківа повторив тезу сталінської пропаганди, яка сьогодні стала інструментом війни, що її Путін розв'язав проти України. Пропаганди за своєю суттю людиноненависницької, тоталітарної та глибоко українофобської", - йдеться в заяві.

Формулювання про "український фашизм" стали своєрідним виправданням комуністичного геноциду проти українського народу всередині минулого століття. Сьогодні, вважають депутати, такі ярлики прямо служать інтересам Кремля, бо за їх допомогою вороги України намагаються розпалити ненависть між українцями, поділити людей на регіональному та етнічному ґрунті.

У зверненні також закликають голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля і президента України Володимира Зеленського дати публічну політичну оцінку таким висловлюванням.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: