З архіву ПУ. "Північний потік-2": На Росії різко відповіли Зеленському через газопровід Путіна

Член Ради Федерації Росії Олексій Пушков заявив, що спроби України протидіяти будівництву газопроводу "Північний потік-2" будуть "марними".

Олексій Пушков

"Володимир Зеленський йде уторованим шляхом – має намір разом із Варшавою боротися з "Північним потоком-2", – прокоментував Пушков на початку червня 2019 року у Twitter слова президента України про те, що для Києва "вкрай важливо" протистояти будівництву російського газопроводу, передають Патріоти України.

За його словами, газотранспортна система України втратить стратегічне значення без російського газу. "Замість того, щоб даремно боротися, Зеленському краще б подумати, як зберегти українську ГТС. Без нашого газу від її "стратегічного значення" пшик один залишиться", – підсумував член Ради Федерації РФ.

Слова Зеленського про те, що Київ і Варшава повинні співпрацювати в питаннях протидії будівництву російського газогону, прокоментував також експерт Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Брутер. "Росія багаторазово говорила, що Україна може залишитися транзитером газу. Але питання тут в позиції не Москви, а Києва, у стані ГТС, у цінах на транзит. Якщо Україна не хоче бути транзитером – це її право і Росія буде вирішувати це питання, виходячи із загальної ситуації, а не з тих дурниць, які озвучує київське керівництво. Тому, зв'язок між "Північним потоком-2" і українським транзитом перебільшений, вони один одному не суперечать", – вважає Брутер.

За його словами, Україна і Польща не можуть перешкодити російському проекту. "Хоча б тому, що на зустрічі з представниками німецького бізнесу, яка пройшла буквально днями, Ангела Меркель заявила, що "Північний потік-2" – питання вирішене. Газопровід необхідний для Німеччини і надзвичайно важливий", – підсумував Брутер.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...