З архіву ПУ. Полк "Азов" відреагував на вимогу конгресменів США визнати підрозділ терористами

Здається законодавці США плутають підрозділ Нацгвардії України з недержавними структурами Андрія Білецького - Цивільним Корпусом «Азов» та партії «Національний Корпус»

Вимога 40 конгресменів США про необхідність внесення полку «Азов» в список терористичних організацій - інформаційна атака на суверенітет і незалежність України. Про це йдеться на сайті полку, повідомляють Патріоти України 21 жовтня 2019 року.

"Неабиякого розголосу цими днями отримало звернення 40 членів Палати Представників США щодо визнання полку «Азов» нібито терористичною організацією. Керівництво полку «Азов» заявляє, що дане звернення є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку.

Полк «Азов» є одним із найвідоміших та найбоєздатніших українських підрозділів. Своєю бойовою славою він заслужив повагу мільйонів українців, зокрема і тих, хто проживає за межами країни. Саме «Азов» 2014-го звільнив Маріуполь, у 2015-му здійснив успішний Павлопіль-Широкинський наступ. Від початку цього року до вересня місяця бійці «Азову» несли службу на передовій ООС в районі Світлодарської дуги, де блискуче виконали не одну бойову операцію та завдали ворогу незліченну кількість непоправних втрат. Своєю звитягою наш полк неодноразово доводив вірність Україні та Українському народові, і демонстрував свою готовність йти у бій за Батьківщину з метою повного знищення російського окупанта на нашій землі.

Полк «Азов», як офіційна структура Національної гвардії, підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України та Генеральному штабу, тож ми вважаємо, що прирівнюючи «Азов» до терористів, 40 членів Палати Представників США прирівняли до терористів усі інші українські підрозділи, які захищали Україну на фронті. Причину ж, яка нібито стала поштовхом до появи подібних звернень у США, вважаємо цілковитою нісенітницею, адже жодних доказів причетності підрозділу «Азов» до терористичних актів у Новій Зеландії ніколи не існували у природі, і є банальною брехнею та наклепом. Нагадаємо, що подібні заяви вже мали місце бути у Сполучених Штатах Америки у 2015-16 роках. Тоді спроби очорнити «Азов» нагадували витвір проросійської пропаганди, та увінчатися успіхом їм так і не судилося.

«Азов», у свою чергу, сьогодні продовжує відновлювати боєздатність після проведення останніх восьми місяців на «нулі» та готується до виконання нових бойових завдань."

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...