З архіву ПУ. ​Пристрасті за Томосом: Екс-спікер Московського патріарха закликав вбити Яроша

На Москві бояться втрати парафій УПЦ (МП) і бажають превентивних кривавих заходів

У грудні 2018 року протоієрей РПЦ і колишній спікер церкви без Томосу Всеволод Чаплін (вже відійшов на суд Божий.-ПУ) відкрито заявив, що колишній лідер «Правого сектора», позафракційний нардеп і голова Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош повинен бути ліквідований. Про це російський поп заявив в інтерв'ю Daily Storm, зазначають Патріоти України.

Таким чином Чаплін прокоментував заклик Яроша вигнати «московських попів з України». На думку представника церкви держави-агресора, Ярош - терорист і знаходиться в одному ряду зі знищеним главою міжнародної ісламістської терористичної організації «Аль-Каїда» Усама бен Ладеном і бойовиками «Ісламської держави».

«Полагаю, что после того, как Томос будет вручен, в Украине начнется волна по захвату приходов у канонической (московський піп або не розуміється на канонах або відверто бреше.-ред) Украинской православной церкви. Ярош явно пытается простимулировать эти действия. Он фактически призывает незаконно применять силу к каноническим священникам. Охота на людей никак не может быть поставлена в законные рамки. Его слова — фактически оправдание терроризма», - заявив кровожерливий батюшка.

Чаплін вважає, що нардеп «бесспорно должен быть признан человеком, оправдывающим террор».

«Он ничем не лучше Бен Ладена или запрещенной в России террористической организации ИГ. Если киевские власти не могут с ним справиться, нужно сделать все, чтобы эта террористическая группировка была уничтожена. На фоне провала государства в Украине, возможно, нужно международное вмешательство. Понятно, что западные структуры и контролируемые ими международные организации на это вмешательство не пойдут, значит, любое ответственное правительство должно остановить террор на этой территории», - резюмував Всеволод Чаплін.

Раніше стало відомо, що Ярош заявив, що Українською православною церквою Московського патріархату управляє ФСБ РФ, тому «полювання» на її служителів «справа угодна Богові і Батьківщині».

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....