Закликав знищити Яроша, розправитись з Україною, не боятися загинути у ядерній війні з США, проклинав ПЦУ: Чим запам'ятався померлий екс-високопосадовець РПЦ Чаплін

Всеволод Чаплін. Фото: соцмережі.Скандальний протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін, колишній Голова Синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства Московського Патріархату, член Громадської палати Російської Федерації, настоятель московського храму святого Феодора Студита у Микитських воріт помер 26 січня 2020 року. Це не був сумирний священнослужитель, а кровожерливий апологет "Руского міра" ненависник України, розпалювач Третьої Світової війни, зазначають Патріоти України.

Він запам'ятався неприпустимими для священнослужителя заявами про українців. Пропонує згадати деякі з них:

Покійний наполягав, що війна заради миру - це хороша практика і він не розуміє, чому є люди, які проти неї. «До сих пір бояться конфлікту з Заходом? Він може блефувати скільки завгодно - але навіть якщо зважитися на велику війну, ми отримуємо вічне життя, а вони пекло. Що втрачати?", - стверджував Чаплін.

Всеволод Чаплін відкрито говорив, що колишній лідер «Правого сектора», позафракційний нардеп і голова Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош повинен бути ліквідований.

Чаплін закликав не відспівувати хрещених в УПЦ КП, заявивши, що вони "не належать до істинної церкви".

"Відспівувати їх — кощунство. Альтернативний погляд якраз аморальний і в корені протилежний вченню Христа. Але саме цей погляд стоїть за томосошукачами. Причому "євроінтегратори" порушують навіть базовий принцип європейського права, що стосується релігії: кожна громада вірян має право сама вирішувати, за кого і як їй молитися ".

Він різко виступав проти створення в Україні автокефальної церкви, погрожуючи нашій державі та Вселенській патріархії знищенням.

"Після викорінення в навколишніх землях істинного православ'я – чи потрібні будуть такі землі Господу? Адже на них навряд чи мислимим буде порятунок – навіть в катакомбах... І чи не зробить Він так, що в цих землях взагалі нічого живого не залишиться на сотні років. Бог карає".

Чаплін звинувачував Константинополь через надання Томосу ПЦУ і закликав створити новий патріархат.

"Константинополь перестав бути церквою. Це секта, яка має завдання від глобальних богоборців переформатувати православне християнство, в тому числі через Україну".

Також він закликав РПЦ піддати анафемі главу ПЦУ Епіфанія і Вселенського патріарха Варфоломія.

"Засуджуємо беззаконне створення автокефальної Православної церкви України, що представляє із себе об'єднання розкольників. Просимо РПЦ піддати анафемі патріарха Варфоломія, як ворога церкви, єретика і розкольника. За словами святих, гріх розколу не змивається навіть мученицькою кров'ю. Також просимо піддати анафемі і главу новоствореного розколу митрополита Епіфанія".

Чаплін також підтримував агресію Путіна в Україні, закликаючи "рятувати росіян від трагедій", і повернути Росії українські землі навіть ціною життя.

"Розділений російський народ – народ Великоросії, Малоросії, Білої Русі – возз'єднається. Для цього влада Росії має перестати боятися Заходу, як в 2014 році, кинувши на зло російських людей в Одесі, Харкові, Миколаєві".

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...