З архіву ПУ. Розвідують місце для висадки? Російські кораблі підступили до відомого українського курорту

На даний час відео в мережі не доступне для перегляду.

1 червня 2019 року на каналі в Ютюб "Моряк" з'явилося відео, зняте з риболовецького судна. Автор стверджував, що російський прикордонний катер знаходиться в 5 км від Кирилівки, передають Патріоти України.

Хоч і звучить це дивно, якщо згадати, що Росія воює з Україною, але дивного в тому, що росіяни виявилися так близько від українського берега, немає.

В даний час між Україною і РФ діє Договір про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, підписаний в 2003 році. Договір 2003 року передбачає, що Азовське море, яке є внутрішніми водами України і РФ, розмежовується лінією державного кордону відповідно до угоди між сторонами. Згідно з документом, торгові судна і військові кораблі, а також інші державні судна під прапором РФ або України, що експлуатуються в некомерційних цілях, користуються в Азовському морі і Керченській протоці свободою судноплавства. Угода про розмежування моря лінією держкордону так і не було підписано.
Україна кілька разів робила спроби денонсувати угоду з РФ про співробітництво в Азовському морі. Але всякий раз від ідеї відмовлялася. На думку дипломатів це дало б можливість Кремлю заявити про територіальну суперечку.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...