З архіву ПУ. Секретна спецоперація Зеленського та ексадвоката Януковича завершилася фарсом: Слідчі ДБР, не заставши Порошенка в музеї, спробували випхнути повістку... його дружині

Тяга до театральних сцен підвела сценаристів політичного шоу. Навіщо було ловити Петра Олексійовича по музеях, якщо є місце роботи та проживання, знає мабуть його наступник

Співробітники Державного бюро розслідувань прийшли в музей Гончара, де сьогодні виставку картин відкрив колишній президент Петро Порошенко, щоб вручити йому повістку про повторний виклик на допит, передають Патріоти України 26 травня 2020 року.

Однак п'ятого президента на той час на території музею вже не було, тому повістку спробували вручили його дружині Марині Порошенко.

У вівторок екс-президент не прибув на допит в ДБР, куди його викликали у якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон культурних цінностей. Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що виклик його клієнта в ДБР незаконний, оскільки той не давав згоди на допит за іншою адресою.

У час, коли мав розпочатися допит, екс-президент відкрив у Музеї їм. Гончара виставку картин художників з українським корінням зі своєї родинної колекції.

“Зараз ми присутні на відкритті дуже важливої виставки. Саме об 11 годині, саме 26 травня. Хотів би висловити слова подяки і тим, без кого прискорення цієї виставки не було б можливим. В першу чергу це фактичному керівнику ДБР, адвокату Януковича Бабікову, куратору правоохоронних органів в Офісі президента адвокату Єфремова Смірнову, всій потужній команді ГПУ на чолі з керівником офісу генеральним прокурором Венедіктовою….” – цитує Порошенка прес-служба партії “Європейська солідарність”

Порошенко зазначив, що для слідчих ДБР “найбільш цінним експонатом” будуть документи, що підтверджують легальність придбання всіх 43 робіт.

Адвокат Ігор Головань уточнив, що співробітник ДБР повістку Марині Порошенко не вручали.

“Брехуни з ДБР розпускають чутки про вручення повістки дружині Петра Порошенка. Працівники ДБР втекли одразу як тільки їх попросили не помахати посвідченнями, а показати належним чином. Камер було багато, кожен може пересвідчитися. Ніхто нічого нікому не вручав. Вкотре наголошуємо, ДБР слід припинити бандитьскі витівки і діяти відповідно до норм КПК”, – написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...