З архіву ПУ. Шлях до чергової "народної республіки"? На Запоріжжі РПЦ "сколотила" козачий патруль, який збирається "проводити затримання" (фото)

Любителі «русського міра» планують займатися «патріотичним вихованням молоді в національному дусі і козацьких традиціях».

У Мелітополі пройшла церемонія відкриття так званої канцелярії Мелітопольського куреня «Запорізького війська низового». У церемонії відкриття брали участь настоятель храму Георгія Побідоносця (РПЦ в Україні) батько Максим, а також верховний отаман «Запорізького війська низового» Олександр Панченко. Про це 30 червня 2020 року пише «Інформаційний спротив», передають Патріоти України.

Прихильники РПЦ повідомляють, що їхня канцелярія стане місцем проведення загальних зборів для «козаків». Любителі «русського міра» планують займатися на Запоріжжі «патріотичним вихованням молоді в національному дусі і козацьких традиціях».

Сайт ria-m.tv повідомляє, що у найближчих планах у мелітопольських «козаків» - відновити функцію охорони громадського порядку. «Ми готуємо формування, яке наче народна поліція буде здійснювати охорону громадського порядку. Такі функції ми виконували і раніше: виїжджали в Крим, Почаїв, Київ, в Мелітополі охороняли громадський порядок на багатьох заходах. Сьогодні ведемо переговори з головою Новенської сільради, Бердянською прикордонною заставою. Козаки, також, як і поліція, мають право проводити затримання і складати адмінпротоколи. У місті ми можемо охороняти громадський порядок спільно з співробітниками поліції, а в селах самостійно. І непокора козакам прирівнюється до непокори поліцейському», - каже «отаман» Мелітопольського куреня «Запорізького війська низового» Ігор Лисенко.

«Інформаційний спротив» зазначає, що «верховний отаман» Олександр Панченко особистість добре відома в Запорізькій області. За активну співпрацю з Московською церквою був удостоєний вищої нагороди УПЦ МП - ордена Святого Володимира Рівноапостольного. Він також є кавалером медалі «10 років Союзу Козаків Росії».

Запорізькі ЗМІ також писали про судові розгляди щодо Панченка у зв'язку з «кришуванням» бізнесу на одному з ринків міста. У вересні 2014 року «Правий сектор» «люстрував» Панченка в сміттєвий бак, коли той з «георгіївською стрічкою» на грудях йшов в обласну адміністрацію за грамотами для себе і своїх соратників.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...