З архіву ПУ. Скандал з братанням міністра оборони та регіонала-українофоба: "Вілкул повинен отримувати повістки, а не медалі", - волонтер та нардеп Зінкевич

Народний депутат, голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань правового статусу ветеранів війни Яна Зінкевич 4 червня 2020 року заявила, що мер Кривого Рогу Юрій Вілкул, нагороджений медаллю міністром оборони, повинен отримувати не нагороди, а повістки.

“Я бачила дописи багатьох ветеранів, які висловлювали обурення з приводу нагородження міністром Міністерство оборони України Андрієм тараном екс-регіонала Юрія Вілкула медаллю “За сприяння Збройним Силам України”. І також обурена цим”, – написала Зінкевич в соцмережі.

За її словами, “статусність та вага цих нагород приваблює тих, хто нічого не зробив для захисту і розвитку країни, але хотів би стояти в одному ряду з героями сучасності”.

“Я також нагороджена медаллю “За сприяння Збройним Силам України” і у мене виникає багато питань, одне з яких: що такого визначного зробив Юрій Вілкул, щоб отримати відзнаку? На мою думку, людина, яка відкрито називала ветеранів “сепаратистами” та сприяла окупації, повинна отримувати не медалі, а повістки від слідчих”, – зазначила нардеп.

Як повідомлялося, в Мережі розкритикували нагородження Андрієм Тараном медаллю мера Кривого Рогу, колишнього члена КПРС і Партії регіонів Юрія Вілкула.

COPY

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...