З архіву ПУ. У Портнова з Трубою запитань немає? Син Кернеса за добу переоформив на себе ринки Харкова

Родіон Гайсинський s Геннадій КернесПасинок мера Харкова Геннадія Кернеса Родіон Гайсинський, з матер'ю котрого передбачливий вітчим вчасно розвівся, протягом доби за 190 мільйонів гривень викупив великі частки більшості міських ринків. Про це свідчать дані з реєстру Міністерства юстиції та відкритого сервісу даних Opendatabot, передає Харківський антикорупційний центр 24 жовтня 2019 року, зазначають Патріоти України.

Так, родич Кернеса є співвласником дев'яти юридичних осіб. Цим компаніям належить нерухомість на міських ринках.

У більшості випадків попередніми власниками компаній була сім'я Віктора і Олени Долгих, які в травні нинішнього року фігурували в журналістському розслідуванні.

Зокрема, ще в січні 2018 року Родіон Гайсинський став власником ТОВ "Смарад-2007". Цій фірмі, за даними ХАЦ, належить приміщення на ринку біля станції метро "23 серпня".

При цьому 23 вересня нинішнього року син харківського мера вніс понад 190 мільйонів гривень до статутних фондів різних компаній. Серед них: ТОВ "Фарнад" (57 млн), "Бріан" (40 млн), "Ікс-термінал" (32,5 млн) і "Кейфіл" (31,8 млн).

Цим чотирьом фірмам належить нерухомість біля станцій підземки "Героїв Праці" і "Холодна гора", а також на Центральному та Кінному ринках.

Через тиждень, 30 вересня, Гайсинський вклав 40 тисяч гривень до статутного фонду ТОВ "Лабарт". Це підприємство також зареєстроване на Центральному ринку і також займається наданням в оренду нерухомості.

Скріншот із реєстру Мін'юсту


Як писав OBOZREVATEL, раніше в Харкові розгорівся скандал через те, що Геннадій Кернес намагався "підкупити" студентів університету імені В. Каразіна блокнотами з передвиборчим слоганом і своїм фото.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...