З архіву ПУ. Війна на Чорному морі: Чому нові українські корвети не зможуть зупинити наступ військ Путіна

Експерт переконує, що ставку треба робити не на корвети, а на ракетні засоби, які можуть завдати значної шкоди російським військовим базам. Зокрема, в ракетний комплекс "Нептун"

В Україні планують побудувати чотири нових корвета, вартість кожного з яких близько 250 мільйонів доларів. Амбітна програма, котра покликана додати таку необхідну компоненту нацбезпеки ,нажаль не вирішує виклик у повному обсязі. Про це 19 жовтня 2019 року в інтерв'ю розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, зазначають Патріоти України.

"Сумарно вони будуть коштувати близько мільярда доларів. Це захмарна сума. І тоді я починаю думати, а які зусилля докладе Росія для того, щоб в разі початку морського конфлікту потопити такий корвет? Якщо ми говоримо про те, що кількість крилатих ракет, які може випустити Росія в першому ж пострілі, вдвічі перевищує кількість каналів супроводу наших систем ППО, то ми приходимо до розуміння, що прикрити наш корвет ми не зможемо ... Іншими словами, цей проект має вартість, але не має цінності", - сказав він.

Експерт упевнений, що ставку треба робити не на корвети, а на ракетні засоби, які можуть завдати значної шкоди російським військовим базам. Зокрема, вважає Згурець, гроші потрібно вкладати в ракетний комплекс "Нептун".

"Будівництво 4 корветів за один мільярд доларів - це саме лінійна логіка. Потрібно шукати варіанти, коли ми зможемо нанести агресору таку шкоду, яка унеможливить його подальші наступальні дії. Це створення навіть не нової зброї, а нових підходів, які могли б мінімізувати російські загрози", - додав він.

При цьому експерт визнав, що своїм потенціалом Україна не зможе стримати Росію.

"Але війна - це самий останній аргумент, коли в Кремлі зрозуміють, що у них нічого не виходить. Зараз стратегія Росії - це підрив НАТО, Євросоюзу і української стабільності зсередини. Тому загроза висадки російського десанту на українському узбережжі Чорного моря більш гіпотетична, ніж, наприклад, погіршення ставлення до України з боку європейських країн, загроза зняття санкцій з Росії та інші виклики, які формуються на політичному тлі", - підсумував фахівець.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...