Зеленський наказав добудувати перший український корвет "Володимир Великий"

Наразі бойовий корабель готовий на 32%

Згідно з повідомленням Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, за дорученням Президента України Володимира Зеленського наразі ведеться робота щодо поновлення Державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу «Корвет» за проєктом 58250. Добудову головного корабля класу «Корвет» за проєктом 58250 заплановано до кінця 2023 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

Вже вироблено орієнтовний графік відновлення проєктних та будівельних робіт програми, яким передбачено добудову головного корабля до кінця 2023 року вартістю 7,7 млрд грн. Вартість і строки наступних трьох кораблів буде визначено за результатами будівництва першого корабля.

Нагадаємо, 18 липня ц.р., під час відвідування ДП «Миколаївський суднобудівний завод» Президентом України Володимиром Зеленським, міністроборони України Степан Полторак запропонував йому добудувати перший український корвет «Володимир Великий» на потужностях державного підприємства. Наразі недобудований корпус корвету (готовність корпусу - 80%, а корабля в цілому - 32%) знаходиться на приватному Чорноморському суднобудівному заводі.

На думку українських експертів в галузі суднобудування, відновлення виробництва чотирьох необхідних ВМСУ кораблів за програмою «Корвет» дозволить залучити до роботи близько 10 тисяч працівників у різних галузях оборонки та забезпечить цих працівників роботою на 8-9 років.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...