З архіву ПУ. Встановили вже 30: Військові ЗСУ на Донбасі застосували унікальні системи, які захищають від російських снайперів (відео)

На Донбасі в зоні проведення ООС українські військові застосовують спеціальну систему для захисту від ворожих снайперів. За даними розвідки, ще в минулому місяці на Схід України знову прибули спецназівці ЗС РФ, щоб вбивати бійців ЗСУ. Унікальні системи, що дозволяють не стати мішенню для снайпера, бійцям привозять волонтери, повідомляють Патріоти України.

Оскільки на фронті кожен вихід на відкриту місцевість є потенційною небезпекою, бійці на передовій завішують переходи маскувальними сітками, щоб пересуватися між позиціями непомітно для противника. Щоб не стати жертвою снайперів, позиції ворога доводиться розглядати з укриття.

На фронті в зоні ООС волонтери встановлюють камери спостереження, які дозволяють переглядати місцевість навколо на відстані до 2 км. Так, бійцям тепер можна сидіти перед екраном монітора, а не виглядати постійно з окопу.

"Тактика терористів і російських снайперів зараз дуже проста, вони спочатку ліквідують камери, а потім влаштовують "полювання" на наших хлопців. Ось камера з позицій поблизу Донецького аеропорту. Бачимо попадання і бачимо вихід. Перевага цього мобільного комплексу в тому, що, щоб його встановити, розгорнути і запустити в дію, потрібно максимум 10 хвилин, також ще менше часу потрібно, щоб його скласти і перенести на іншу ділянку", - розповів один з розробників наглядової системи і керівник військового відділу волонтерського фонду "Повернись живим" Андрій Римарук.

Зараз на Донбасі на фронті встановили 30 таких камер, а потрібно - щонайменше 200. Як розповіла прес-офіцерка 93-ї мехбригади ЗСУ Ірина Рибакова, торік українські розвідники отримали чергові докази, що на Донбас приїжджають саме спецназівці з Росії. Мова йде про кадри з нашлемної камери снайперської групи російських солдатів, на яких видно автомат, снайперська гвинтівка і спорядження, що складається на озброєнні ФСБ РФ.

"Вони були безперечно росіянами, розмовляли російською мовою з російським акцентом. Вони не знали географічні назви: називали Новотошківське - Новотошківкою та обговорювали між собою військову іпотеку. Це чисто російська програма підтримки військових", - зазначила вона.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...