З архіву ПУ. "ЗСУ зайдуть на Донбас": Генерал Романенко розповів, як Україна поновить контроль над кордоном на Донбасі

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що розведення військ від лінії розмежування на Донбасі є необхідним підготовчим етапом для відновлення контролю України над російсько-українською ділянкою кордону, передають Патріоти України 7 жовтня 2019 року.

"Як ми вийдемо на кордон? Розводячи війська", – заявив він в коментарі. За словами генерала, "вони будуть відводити свої війська, таким чином звільняючи цю територію від озброєних людей, і на них можуть проводитися вибори. А ми висуваємося туди силами прикордонників і миротворців".

У цьому контексті Романенко зауважив: в миротворчому контингенті не повинні бути присутні не тільки росіяни, а й білоруси, які "дуже залежні від Росії". На його думку, прийнятним варіантом була б миротворча місія, до складу якої входять "казахи або литовці".

Він також підкреслив: відведення українських військ не означає їх здачу окупантам. Генерал нагадав: подібні випадки були зафіксовані "в активні часи" протистояння на Донбасі, але останній приклад з розведенням військ поблизу Станиці Луганської був позитивним.

"Розведення сил необхідно для того щоб припинилися обстріли, а це необхідна умова для проведення виборів", – нагадав він.

Романенко також прокоментував озвучені побоювання про те, що після відводу українських військ місцеві жителі цих територій залишаються беззахисними перед лицем окупанта. "Але тут вступає в силу наша поліція і наша Нацгвардія. Фактично вони реалізують функції, які повинні реалізовувати", - підкреслив він. І, нарешті, щойно будуть проведені місцеві вибори, "наші війська туди зайдуть і відновлять контроль над кордоном", – пояснив генерал.

Джерело: Обозреватель

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...