З білорусами теж потрібен візовий режим: Нардеп пояснив, чому це важливо

З 1 липня почав діяти візовий режим для російських громадян. Водночас після нього, нашій державі необхідно ввести такий режим і з Білоруссю, яку використовує Росія у війні проти України. Про це заявив народний депутат Олег Дунда, передають Патріоти України.

Він наголосив, що після введення візового режиму з державою-агресоркою на порядку денному має бути питання такого ж режиму з Білоруссю.

З Білоруссю теж потрібен візовий режим

За словами нардепа, він вже звернувся з цією пропозицією до уряду та до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Як наголосив Дунда, зараз Білорусь абсолютно підвладна Москві. "Потрібен візовий режим і з білорусами. Їхню державу використовують проти України, як майданчик для агресії", – заявив Дунда.

Водночас він підкреслив, що силові структури Росії можуть використовувати білоруські паспорти для засилання в Україну диверсійно-розвідувальних груп через різні кордони. Він зауважив, що для Кремля це не проблема.

Чому його не ввели одразу

Крім того, Дунда пояснив, чому візовий режим з Білоруссю не ввели одночасно з візовим режимом для Росії. Тобто 1 липня 2022 року.

За його словами, Шмигаль та уряд підійшли до виконання цього завдання суто технічно. Він зазначив, що в офіційному указі Президента України Володимира Зеленського та РНБО мовилось лише про візовий режим з Росією. "Уряд просто технічно виконав вказівку РНБО – написали Росія, розглядаємо Росію. Про інше не думаємо", – зазначив Дунда.

Він додав, що це є великою вадою влади. Тобто у них дуже вузький "тунельний" підхід до виконання завдань, вони не намагаються дивитись ширше. "Розширятимемо їхній погляд. Інших варіантів не існує", – підсумував нардеп.

Джерело: 24 канал

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...