З Днем прапора, Україно: Як у Києві піднімали найбільше жовто-блакитне полотнище держави (фото, відео)

Мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня державного прапора України, 22 серпня о 20:30 відкрив меморіал, де на найвищому флагштоку підняли найбільший національний прапор, повідомляють Патріоти України з посиланням на КМДА. Прапор підняли на 90-метрову висоту. Його можна побачити практично з будь-якої точки столиці.

На урочистій церемонії виступили Герой України, генерал-майор Збройних сил України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, громадський діяч, український екстремальний мандрівник Микола Подрезан, відома українська актриса театру і кіно Лариса Руснак.
“Для мене сьогодні дійсно хвилююча подія. Багато часу і багато зусиль потрібно було, щоб втілити цей проект. Щоб над столицею України розвивався наш державний прапор. Так, не все було просто. Але цей день настав! Ми піднімаємо найвищий і найбільший прапор України – один з головних символів держави”, – сказав Кличко.

Він зазначив, що сьогодні український прапор – це і оберіг, з яким йдуть в бій захисники України, відстоюючи незалежність і свободу нашої країни. З українським прапором українці виходили і на Майдан в боротьбі за демократію та європейське майбутнє нашої держави. І зазначив, що на печерських пагорбах, на церемонії відкриття найбільшого українського прапора присутні люди, які знають ціну національному прапору і які прославляли і прославляють Україну.

“Ми всі бачили прапори, пробиті кулями і залиті кров’ю. Ми бачили героїв, що безстрашно вступали в бій, щоб встановити державний прапор на нашій землі”, – сказав мер.

Він зазначив, що переможний синьо-жовтий прапор піднімається, коли українські талановиті діти перемагають на міжнародних олімпіадах. Коли українські спортсмени виборюють золото на світових змаганнях, українські виконавці підкорюють Євробачення. “Український прапор можна побачити в найвіддаленіших куточках світу, де живуть українці. З ними завжди символ і частинка їхньої країни”, – додав столичний градоначальник.

“Щоразу, коли я виходив на ринг, в якій би країні не відбувалася б битва, я бачив навколо рингу тисячі українських прапорів. Зал був синьо-жовтий. Завжди були українці з нашими прапорами. Це надихало мене і додавало сил. Допомагало перемагати. І це завжди була наша спільна перемога, оскільки я був і є частиною, представником своєї країни – під її прапором”, – наголосив Кличко.

Державний гімн України під час підняття найбільшого державного прапора на флагштоку виконала відома українська кримськотатарська співачка, переможниця Євробачення 2016 Джамала.


Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...