З епідемією не пов'язано: У Єврокомісії розповіли, чи має намір ЄС переглянути умови безвізу для України

У нинішній ситуації навіть всередині Шенгенської зони зараз немає ясності з приводу відкриття кордонів, але це зовсім інше питання.

Європейський Союз не має наміру переглядати умови безвізового режиму з Україною ні у зв'язку з коронавірусною кризою, ні з якихось інших причин. Про це заявила заступник глави гендиректорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Я жодного разу не чула в Брюсселі навіть дискусій про це. Безвізовий режим з епідемією не пов'язаний. Зрештою, навіть якщо міркувати логічно - як відновлення візового режиму допомогло б у протидії епідемії?" - сказала Матернова. Вона також наголосила, що їй не відомо також про загрозу візовій лібералізації для України з якихось інших причин.

"Єврокомісія здійснює щорічний перегляд дотримання умов візової лібералізації, і ми можемо звертати увагу (на держави, громадяни яких подорожують без віз. - Ред.) на деякі індикатори, але щодо України не було навіть підстав для такої дискусії. І, повторюся, немає жодного зв'язку між візовою лібералізацією та поточною кризою", - додала вона.

Матернова також не стала прогнозувати, коли українці знову зможуть їздити до ЄС, адже навіть всередині Шенгенської зони немає ясності з приводу відкриття кордонів. "Ми ще не на тому рівні, коли можна говорити про відкриття кордонів. Ми створили "зелені лінії" для товарів, але для пасажирського руху залишаються дуже численні обмеження навіть всередині ЄС", - сказала вона.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: