З Генштабу повідомили про обставини загибелі спепризначенців у зоні ООС

Загиблі воїни Андей Супріган і Дмитро Кузьменко

Відпрацьовували десант на малій висоті. З'явилися подробиці загибелі двох бійців спецназу в зоні ООС
У середу 14 травня в зоні Операції об'єднаних сил, в районі Краматорська, загинули двоє бійців 47-го окремого загону Сил спеціальних операцій. Як писсали ПУ, це майор Сил спеціальних операцій ЗСУ Андей Супріган і сержант Дмитро Кузьменко.
Як запевняє головком ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак, трагедія сталася під час навчань, в ході яких спецпризначенці десантувалися на воду.
За інформацією ЗМІ з посиланням на джерела в апараті Генштабу, згідно рапорту офіційна версія така, що обидва воїна загинули при детальному відпрацюванні операції, під час якої бійці повинні були десантуватися на воду з невеликої висоти з вертольотів. Десантування на воду - це дуже складний елемент в підготовці спецназу, він вважається вищим пілотажем.
Хомчак констатував, що за останній місяць в ЗСУ стало рости кількість небойових втрат. А також пообіцяв, що розслідуванням трагедії займуться співробітники Військової служби правопорядку.
Варто відзначити, що Сили спеціальних операцій - єдиний рід військ ЗСУ, який може залучатися для дій за межами України. Для цього стандарти ведення бойових дій ССО ВСУ приведені у відповідність до стандартів спецназу країн НАТО. Крім того, ССО вже неодноразово здійснювали операції в глибокому тилу противника в зоні проведення ООС (в такому разі про втрати переважно стає відомо лише у випадку, якщо загиблих побратимам не вдалося евакуювати самостійно і ворог має критичну інформацію про вилазку.-ПУ).
Джерело: Страна

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...