З самокатом на вихід? Гончарук подав Зеленському нове прохання про відставку, - ЗМІ

Прем'єр начебто втомився від постійних шараханій Гаранта між Коломойським та МВФ, що заважає уряду провадити сталу економічну політику

Олексій Гончарук в п'ятницю, 28 лютого, нібито вдруге написав заяву про відставку і передав її президенту Володимиру Зеленському. На цей раз прем'єр-міністр України начебто наполягає, щоб глава держави задовольнив його прохання. Так стверджує видання "Новое время" з посиланням на власні джерела, зазначають Патріоти України.

Прем'єр нібито роздратований тим, що в ЗМІ обговорюють кандидатури для його можливої заміни. Крім того, видання пише, що після призначення Андрія Єрмака на посаду глави Офісу президента позиції Гончарука значно ослабли.

Нібито Гончарук роздратований ситуацією, в якій Володимир Зеленський не заперечує розгляд альтернативних кандидатур на все ще зайняте прем'єрське крісло, а також не захищає уряд від атак преси.
Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння Гончарука, за словами одного з джерел, стала недавня зустріч між президентом, міністром юстиції Денисом Малюська (який до цих пір вважався людиною, близькою до прем'єра) і бізнесменом Ігорем Коломойським. Тоді Зеленський нібито розкритикував главу Кабміну.
Про суперечці Зеленського і Гончарука також пише ZN.ua з посиланням на неназване джерело в Офісі президента. 28 лютого прем'єра викликали до президента, де йому поставили запитання про зміну глав трьох енергокомпаній, включаючи Центренерго, якими донедавна управляла довірена особа Ігоря Коломойського.
«За словами джерела, Зеленський повідомив про те, що Коломойський був вкрай незадоволений цими кадровими змінами, і поцікавився причинами, які спонукали прем'єр-міністра Гончарука їх здійснити. У відповідь Олексій Гончарук заявив, що йому незрозуміла генеральна лінія: то ми боремося з Коломойським, то ми не боремося з Коломойським, то ми покращуємо відносини з МВФ, то ми їх псуємо», - сказано в повідомленні.
Після непростої розмови Гончарко нібито порушив питання про свою відставку. Виконувати обов'язки глави уряду в разі відставки Гончарука нібито буде віце-прем'єр з питань децентралізації Денис Шмигаль.

Телеграм-канал "Легітимний" пише, що Зеленський пожертвував Гончаруком під тиском Коломоського, щоб запобігти відкритої війни з олігархом за "жирний пиріг" Центренерго.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...