"З сьогоднішнього дня ми фактично починаємо зворотний відлік часу до звільнення нашої землі - українського півострова": Кулеба підбив підсумки саміту Кримської платформи

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підбив підсумки установчого саміту Кримської платформи. У знаковому саміті взяли участь представники майже півсотні держав і міжнародних організацій. Про це повідомляє прес-служба відомства в понеділок, 23 серпня, зазначають Патріоти України.

У саміті взяли участь 47 держав і міжнародних організацій. Делегації очолювали 15 глав держав і урядів, двоє спікерів парламентів, 14 міністрів. Також участь у саміті взяли керівники інститутів ЄС, генсеки Ради Європи і ГУАМ, заступник Генсека НАТО.

"З сьогоднішнього дня ми фактично починаємо зворотний відлік часу до звільнення нашої землі - українського півострова. Цілком можливо, що 23 серпня 2021 року увійде в історію як день початку деокупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Окупація півострова Крим почалася в Москві. Деокупацію Криму точно ми почнемо в Києві", - заявив Президент Володимир Зеленський.

Кулеба назвав два завдання Кримської платформи: "По-перше, ми повертаємо Крим із забуття. Крим знову увірвався до порядку денного лідерів держав, увірвався в міжнародний інформаційний простір, і це робить наша держава. Ми працюємо над тим, щоб не тільки в подальшому тримати Крим на міжнародному порядку денному, але й вирішувати проблеми Криму і рухатися до деокупації. Покажчиком цієї системної роботи відтепер служить Спільна декларація Кримської платформи".

Також Зеленський особисто представив учасникам саміту новий Офіс Кримської платформи, який моніторитиме ситуацію на півострові і координуватиме національні зусилля з його деокупації. Іноземні парламентарії відвідали позачергове засідання Верховної Ради, на якому нардепи схвалили постанову на підтримку Кримської платформи.

Панічно бояться ЗСУ: Окупанти підтоплюють баржі для захисту залишків суден у Севастопольській бухті (відео)

понеділок, 6 травень 2024, 11:44

На вході в Севастопольську бухту російські військові встановлюють додаткові баржі для захисту від українських морських дронів. Це видно із даних супутникових знімків, передають Патріоти України з посиланням на моніторингову групу "Кримського вітру". Я...

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...